Home Centrum Het Glazen (T) Huis overhandigde cheque aan Stichting Jeugd en Welzijn

Het Glazen (T) Huis overhandigde cheque aan Stichting Jeugd en Welzijn

door Emile van Aelst

Het weekend van 8 en 9 januari was ondanks de lockdown één groot muzikaal feest met twee dagen lang live muziek uit vijftien kroegen. Tijdens Het Glazen (T) Huis Festival werd er elk uur vanuit een andere kroeg een livestream uitgezonden van de optredens. De organisatoren achter dit festival waren Flo van Breukelen en Kerim Eijgenhuijsen. Ze wilden met dit festival de mensen thuis een gezellig muzikaal weekend geven en geld ophalen voor de Stichting Jeugd en Welzijn. Na afloop van het festival werden ze door Fons Delemarre bedankt en beloofden ze na aftrek van alle kosten met een eindbedrag te komen.

Door drukte, corona, volle agenda’s en noem maar op werd de overhandiging van de cheque elke keer uitgesteld. Deze week konden eindelijk organisatoren Flo en Kerim, voorzitter Wils Spies en penningmeester Trudy de Vos namens de Stichting Jeugd en Welzijn, het Leidsch Dagblad voor een artikeltje en ik om wat foto’s te maken. De foto en overhandiging zou in het Praethuys gebeuren.

Te mooi om waar te zijn, want ja hoor ik kreeg corona (waar ik geen last van had) en vroeg of het uitgesteld kon worden, dat zou kunnen maar dan duurt het weer zo lang. Ik bedacht een list en stelde voor de uitreiking voor de deur te doen. Ik zou dan met de auto komen en met mondkapje op en een paar meter afstand de foto nemen. Tekst en dergelijke kon wel via de app of telefoon. Een geweldig en veilig plan, ik zou toeteren of bellen en dan zouden ze naar buiten komen.

Maar toch nog een kink in de kabel, want we missen Flo op de foto.

Op het laatste moment moest Flo afzeggen omdat hij met corona ziek thuis was.

De cheque gaat gebruikt worden om kinderen die het thuis moeilijk hebben een dagje Efteling te geven. De Stichting Jeugd en Welzijn hoopt de komende tijd door middel van acties of sponsering ook iets te gaan betekenen voor de kinderen van aanstaande vluchtelingen uit Oekraïne, dus kijk eens op hun website of en hoe je ze kunt steunen.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 12 maart 2022 - 8:08

Dat van corona heb ik niet gelezen… Maar maar wel over deze actie, een leuk bedrag om mee te beginnen.

Reply
די מריו 12 maart 2022 - 8:50

Mooi bedrag. Daar zullen heel wat kindjes blij gemaakt van kunnen worden.

Love As always
dimario

Reply
rietepietz 12 maart 2022 - 17:55

Dacht ik het niet, jij en thuiszitten, daar moest je natuurlijk snel een mouw aanpassen. 😉

Reply
Nicky 14 maart 2022 - 10:52

Drive thru fotografie! Geweldig idee! Mooi bedrag opgehaald ook!

Reply

Plaats een reactie