Home Overig Quarantaine een balkondagje

Quarantaine een balkondagje

door Emile van Aelst

Ik heb wel de mooiste week uitgezocht om in quarantaine te gaan. Het is alweer maanden geleden dat ik op mijn gemak met een kopje koffie mijn krantje op het terras kon lezen.

Ik moet altijd iets doen, dus na de krant de puinhoop op het terras maar eens bekeken. Na de herfst, winter hebben we niet gehad, en de stormen had ik er niets meer aan gedaan. De bak die omgevallen was door de storm had ik alles weer een beetje in gegooid en gedacht dat komt wel een keer.

De andere bak zag er ook niet echt vrolijk uit.

Het is maar goed dat ik niet naar de winkels mocht, anders had ik op zeker allerlei plantjes gaan kopen in het tuincentrum die dan vervolgens over een paar weken weer doodvriezen. Ik ben daar erg goed in, overkomt me al jaren en blijf ze te vroeg kopen, maar daar hou je wel de middenstand mee op peil 🙂 Wel vast wat oude planten weggegooid.

Die grote bak zag er ook alweer wat beter uit als je een beetje opruimt.

In die bak komt iets omhoog waar ik geen idee van heb wat het is of gaat worden.

In de andere bak is het voorjaar ook alweer voorzichtig aan begonnen.

Ik kreeg in het najaar een appelboompje, maar denk dat ik deze zomer toch nog gewoon naar de groenteboer moet voor appels.

Ik heb elk jaar rode en witte geraniums op het balkon hangen. Lekker makkelijk de hele zomer een terras in Leidse kleuren. MAAAAR dit jaar heb ik, misschien, een duurzame rode geranium. Hij heeft het overleefd en ik geef hem een paar weken de kans om te laten zien dat duurzame geraniums bestaan.

Nou dat was weer een druk dagje quarantaine op het terras, tijd om even te lezen en wat te drinken.

Eerlijk gezegd was het nog net te fris om lang stil te zitten.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 10 maart 2022 - 8:00

Haha, Emile en thuis zitten. Dat is toch echt niks voor jou en tuinieren op de vierkante meter is nou ook geen dagtaak…

Reply
Nicky 10 maart 2022 - 12:17

In het zonnetje is het lekker. Maar die koude wind… brrrr! Ik hoop dat het snel echt lente wordt!

Reply
rietepietz 10 maart 2022 - 17:17

Ja hoor, geraniums willen na een milde winder best nog wel een zomer mee.Wél even wat voeding geven. Je was lekker nuttig bezig , wel jammer dat je balkon niet uit de wind lag , dan zitten lekker zonnen er niet in.

Reply

Plaats een reactie