Home Leiden Internationale Vrouwendag 2022, Debbie Helaha en Reanne van Kleef ambassadeurs Leidse Top50

Internationale Vrouwendag 2022, Debbie Helaha en Reanne van Kleef ambassadeurs Leidse Top50

door Emile van Aelst

Vandaag is het internationale Vrouwendag en dat wordt over de hele wereld op vele manieren gevierd. Ook in Leiden zijn er verschillende bijeenkomsten. Leiden kent vele topvrouwen en daarom werd er in 2020 voor het eerst een lijst samengesteld met vijftig Leidse Topvrouwen die opvallen en op diverse manieren het verschil maken.  Het is geen top 50 maar zijn vijftig topvrouwen uit diverse geledingen en organisaties. Bij de presentatie van de eerste lijst in 2020 werd Kirsten Zitman, directeur van BuZz, benoemd tot ambassadeur van de lijst met als opdracht onder andere duidelijk te maken hoeveel topvrouwen wij in Leiden hebben en die te vertegenwoordigen.

Vanwege corona is er vorig jaar geen lijst gepresenteerd en heeft Kirsten twee jaar het ambassadeurschap op zich genomen. Vanavond mocht zij de nieuwe lijst presenteren met weer vijftig Leidse Topvrouwen. ( Met dank aan Gerry van Bakel voor de foto’s van vanavond )

Het is een mooie lijst geworden met weer vrouwen uit alle geledingen.

Dit jaar is er niet één, maar zijn er twee ambassadeurs. Toevallig ( nou ja toevallig ) ken ik ze allebei en ik denk dat ze samen bijna alle geledingen in Leiden bereiken of kunnen gaan bereiken. Even voorstellen Debbie Helaha is sinds 2018 voorzitter van COC Leiden, de belangenbehartiger van de LHBTI+-gemeenschap in de Leidse regio. Zij heeft jarenlang voor o.a. de gemeente Leiden gewerkt en heeft bijna 30 jaar ervaring als professioneel zangeres en zangcoach. Zij wordt regelmatig gevraagd voor diverse projecten, bands, bekende muzikanten en artiesten. Daarnaast is zij beeldmaker, trainer en adviseur.

De tweede ambassadeur is ondertussen ook geen onbekende meer in Leiden. Reanne van Kleef is van oorsprong Bioloog en  Wetenschapsjournalist. Acht jaar geleden gaf zij haar baan als curator bij Groote Museum Natuur & Biodiversiteit in Artis Zoo op en stortte zich als vrijwilliger op de journalistiek en radio maken bij Sleutelstad en bedacht onder andere het dagelijkse sportprogramma Sport071. Ze voetbalt bij voetbalvereniging Lugdunum en zit daar ook in het bestuur. Enkele jaren geleden startte zij samen met teamgenoot Tess van Kooperen hun productiebedrijf Kleef & Koop. Begin dit jaar werd  Reanne benoemd tot Topsport Coördinator bij Topsport Leiden.

Beiden gefeliciteerd en ik weet zeker dat jullie komend jaar gaan laten zien dat Leiden op alle vlakken Topvrouwen heeft.Zaterdagmiddag bleek tijdens het Leids Vrouwendebat dat we ook in politiek opzicht een aantal Topvrouwen in Leiden hebben. Marleen Hogendoorn organiseerde dit debat omdat er nog steeds te weinig vrouwen op de kieslijsten staan. Sterker nog er staan in heel Nederland meer mensen die Henk heten op de lijsten dan vrouwen 🙁  In de korte fotoslidesshow een  impressie van dit debat. Wie het hele debat wil zien kan hier terug kijken op Sleutelstad.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 8 maart 2022 - 22:23

Goh, ik heb het idee dat ik ook beiden al ken… Ik wens ze in ieder geval veel succes.

Reply
Hans 8 maart 2022 - 22:27

De emancipatie kent een hele geschiedenis en ze zijn er nog niet.
De vrouwendag is een goede zaak, net als gelijke behandeling. Hans

Reply
די מריו 9 maart 2022 - 8:45

En natuurlijk zijn het allemaal toppers.

Love as Always
Dimario

Reply
rietepietz 9 maart 2022 - 18:24

Die waardering kunnen de dames in de zak steken, hulde!

Reply
Nicky 10 maart 2022 - 12:15

Met zo’n staat van dienst komt het vast goed. Succes, dames!

Reply

Plaats een reactie