Home Leiden Wouter Kiers opende nieuw seizoen Jazz on Sunday

Wouter Kiers opende nieuw seizoen Jazz on Sunday

door Emile van Aelst

Na twee jaar van afgelaste of aangepaste concerten vandaag eindelijk weer eens een normale Jazz on Sunday met gelijk een mooi optreden van saxofonist Wouter Kiers met Harm van Sleen op basgitaar, Boris Weijers op drums en Jeen  Rabs sologitaar.

Heerlijk om iedereen weer eens te zien en gewoon rond te kunnen lopen tijdens het optreden. Eigenlijk is de seizoenopening elk jaar in oktober, maar nu door alle beperkingen eigenlijk vandaag pas.

Het is ongelooflijk, maar welke bandleden Wouter Kiers dan ook om zich heen heeft, het is altijd weer perfect.

Ik vraag mij alleen af hoelang Jazz on Sunday nog op deze manier kan blijven bestaan. De toegang is bewust gratis en de club is afhankelijk van sponsors en donateurs. Terwijl de bezoekersaantallen hetzelfde blijven loopt het aantal donateurs fors terug. Met andere woorden de bodem van de pot begint steeds meer in zicht te komen en dat baart Trudy Kwik en de andere bestuursleden grote zorgen.

Ook zou de club best wel wat verjonging kunnen gebruiken. Veel bezoekers komen eigenlijk al sinds de oprichting van de club eind zeventiger jaren, dat waren toen de dertigers.Joop van Eck, drummer van de Leino’s, zong ook nog een nummertje mee.

 

Het was in elk geval weer een lekkere muzikale zondagmiddag en iedereen genoot van het feit dat alles weer kan.

Uiteraard heb ik weer meer gefilmd dan mijn bedoeling was, maar het geeft wel een swingende indruk van een geweldig optreden.

De volgende Jazz on Sunday is op 20 maart.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Ger Koper 7 maart 2022 - 7:19

Waar was dit, Emile? Ik herken het niet.

Reply
Sjoerd 7 maart 2022 - 8:14

Dat klinkt lekker weer…

Reply
די מריו 7 maart 2022 - 9:07

Jazz moet je echt wel van houden. Hopelijk kunnen ze wat jonger publiek warm maken.

Love as always
Dimario

Reply
rietepietz 7 maart 2022 - 16:57

Jij komt lekker aan je trekken met al die muziek sessies . Het is je gegund “Tequila” klink wel lekker maar ik vind lang niet alle jazz lekker, dus ik ga liever naar die cafe sessie waar je vorige week een logje over had. 😉

Reply
Nicky 10 maart 2022 - 12:11

Tja, op een gegeven moment zullen ze toch entree moeten vragen. Ik gun ze een mooi seizoen na alle corona perikelen.

Reply

Plaats een reactie