Home Leiden COC Regenboog Stembusakkoord door alle Leidse partijen ondertekend

COC Regenboog Stembusakkoord door alle Leidse partijen ondertekend

door Emile van Aelst

Je kan nu overal merken dat de verkiezingen voor de deur staan, vanaf nu is er bijna elke dag wel een verkiezingsdebat in een wijk of bij een doelgroep. Leiden is een van de ruim vijfenzeventig Regenboog gemeentes. Gemeentes die zich uitspreken om in hun beleid rekening te houden met de LHBTIQ+ gemeenschap en een inclusief beleid te voeren.

Afgelopen week kwamen vertegenwoordigers van alle Leidse partijen langs bij het COC om het Regenboog Stembusakkoord 2022 te  komen tekenen.  In de fotoslidesshow komen de foto’s alle ondertekenaars langs wordt een beetje veel als ik dat hier doe. Er werd op twee momenten getekend zowel na de eerste als de tweede sessie nam ik een groepsfoto.

Dorstig klusje hoor zo’n ondertekening.

De tweede tekensessie was een stuk drukker. Na afloop van de ondertekening werd er uiteraard nagepraat en uitgewisseld naar welke debatten iedereen moet de komende week.De komende week ga ik ook bij meerdere debatten langs, omdat ik het altijd leuk en interessant vind. Verder ben ik redelijk normaal hoor 🙂 Vorige week begon ik bij het Sportdebat en gisteren ging ik naar het debat bij het COC. Er doen in Leiden  twaalf partijen mee en daarom was het slimmer om de gesprekken op te delen in twee groepen. Elke groep discussieerde aan  de hand van vier stellingen .Over het algemeen waren de partijen het aardig met elkaar eens, dus echte discussies waren er niet. Met het ondertekenen van het Regenboog Stembusakkoord geef je natuurlijk ook eigenlijk al een overwegend positief antwoord op de stellingen. Een aantal politici ken ik en draait al langer mee, maar het was voornamelijk wel prettig om de nieuwkomers eens te horen praten, dat geeft toch een eerste indruk.Het was gezellig druk en het lukte maar net om iedereen tussen de camera’s door te laten kijken. Het debat is eerdaags terug te kijken bij Sleutelstad.In de fotoslidesshow komen alle ondertekenaars in beeld en meer foto’s van het debat langs.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 5 maart 2022 - 7:25

Door alle debatten te volgen krijg je wel een mooi beeld van de partijen.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 5 maart 2022 - 11:01

Heerlen doet hier ook proactief aan mee…

Reply
rietepietz 5 maart 2022 - 18:09

Waar héb je zin in, zeker niet mijn hobby.

Reply
Nicky 7 maart 2022 - 15:59

Dat is mooi. Zonder meer. Hoewel ik de laatste tijd wel een beetje moe wordt van de term LHBTIQ+ De afkorting wordt steeds langer…

Reply

Plaats een reactie