Home Corona Leidse Sportprijzen 2021 uitgereikt aan o.a. ZZ Leiden Basketball en Olympische roeiers Karolien Florijn, Annika van der Meer en Stef Broenink

Leidse Sportprijzen 2021 uitgereikt aan o.a. ZZ Leiden Basketball en Olympische roeiers Karolien Florijn, Annika van der Meer en Stef Broenink

door Emile van Aelst

Als je de sportprijzen van dit jaar ziet, zou je bijna denken dat Leiden alleen maar roeiers en basketballers heeft. Gelukkig zijn er nog veel meer sporten met Leidse uitblinkers bleek gisteren wel tijdens de uitreiking van de Sportprijzen 2021. Probleem dit jaar was alleen dat door corona veel wedstijden niet door zijn gegaan en er daarom ook minder kampioenen waren. Toch bleef gelukkig het podium tijdens de prijsuitreiking niet leeg en kwam een keur aan Leidse sporters voorbij. Zij werden gepresenteerd door Topsport Coördinator Reanne van Kleef en Breedtesport Coördinator Rik van der Geest.

Voor de tweede avond achter elkaar waren we te gast bij het nieuwe Leonardo College.

In de zaal alleen genodigden, omdat bij het organiseren nog niet helemaal duidelijk was wat wel en niet mocht. Veel jong sport talent in de zaal.

Een aantal van hen ontving een aanmoedigingsprijs of waren jeugdkampioenen.

In de fotoslidesshow komt iedereen uitgebreid langs. Ik noem alleen even wie er allemaal het podium op mochten komen om door de ereboog te lopen. Allereerst kwamen de jeugdkampioenen 2021 het podium op zoals  Rosemary Jansen en Merle Combé van roeivereniging Die Leythe.

Yasmin Guidi en Mohamed-Amine Yakoubi van karateschool Ben & Bouk.

Er waren ook nog opkikkers voor Leidenaren die echt pech hebben gehad vorig jaar. Bij roeier Fin Florijn werd tijdens de Olympische Spelen in Peking corona geconstateerd en moest in quarantaine. Vanwege een roeitest vrijdagmorgen kon hij niet aanwezig zijn.

Jonne Moleman zou naar de paralympics gaan en won de afgelopen jaren overal goud. Op het laatste moment bleek dat er voor haar handicap geen klasse was. Echt in en in triest na zoveel jaren trainen en alle record gebroken te hebben.

Laurine van Riessen kwam bij de Olympische Spelen hard ten val, waardoor haar Olympische droom in een klap voorbij was. Door sportverplichtingen kon zij helaas niet aanwezig zijn.Er waren ook een aantal aanmoedigingsprijzen voor jonge sporters die we de komende jaren gegarandeerd nog tegen gaan komen zoals onder andere zeiler Max Frank.

Ook bij de Denksport zijn er Leidse talenten zoals schaaktalent Cato de Zoete.

Ook in Leiden zijn  er natuurlijk voor- en tegenstanders van Ajax en Feyenoord, maar iedereen gunt Diyae Jermoumi alle succes bij jong Ajax.

Nog meer voetbal Samantha van Diemen speelt met de Oranjevrouwen in het Nederlands elftal.

Deze drie kanjers van Leiduhh U15 spelen drie tegen drie basketball.

Een sport die nog niet al te veel beoefend wordt in Leiden, maar waar we wel al uitblinkers in hebben zoals Finn Hoekstra en Aeneas Jansen.

Een eervolle vermelding voor Maikel Stolwijk die als eerste Leidenaar afgelopen jaar de Leiden Marathon won.

Na al deze Leidse supersporters kwam we toe aan de grote prijzen en begonnen met de sportcoach van het jaar. Niet geheel onverwacht was deze prijs voor Geert Hammink die met ZZ Leiden Basketball de landstitel binnenhaalde.

Bij de sporters van het jaar was het roeien wat de klok sloeg. Annika van der Meer werd Aangepast Sporter van het Jaar.

Karolien Florijn won zilver bij de Olympische spelen en werd Sportvrouw van het Jaar, ook zei had vrijdagmorgen een belangrijke test en kon daarom niet aanwezig zijn.

Stef Broenink won ook zilver bij de Olympische Spelen en werd Sportman van het Jaar.

Gelukkig dat er een redelijk groot podium was, anders had de Sportploeg van het Jaar er niet opgepast.

Natuurlijk het kon niet missen, ZZ Leiden Basketball werd Sportploeg van het Jaar.

Leiden mag trots zijn op zoveel sporttalent in de stad.

In de fotoslidesshow veel meer sfeerfoto’s van de uitreiking van de Sportprijzen 2021.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 26 februari 2022 - 7:42

Mooi toch om ze zo aan te moedigen zodat ze verder kunnen. En Diyae mag best succes hebben, maar dan op twee wedstrijden per jaar niet. 😉

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 26 februari 2022 - 8:46

En er zullen best nog een aantal zijn die daar hadden kunnen staan. Ik wens ze allemaal veel succes, to volgend jaar zullen we maar zeggen.

Reply
rietepietz 26 februari 2022 - 17:02

Ze staan ongetwijfeld te trappelen van ongeduld nu er eindelijk weer meer mogelijk is.

Reply
Hans 26 februari 2022 - 22:42

Een positieve en motiverende beloning.
En gewoon weer samen op het podium. Hans

Reply
Nicky 1 maart 2022 - 9:51

Leuk om ze zo in het zonnetje te zetten. Topsport is keihard werken.

Reply

Plaats een reactie