Home Corona Storm, bange hond, coronatest, kortom zo’n dagje met klein leed

Storm, bange hond, coronatest, kortom zo’n dagje met klein leed

door Emile van Aelst

Zo’n rare dag waarop alles anders loopt dan gepland. Vanaf gisteren al gek gemaakt met alle berichten over de storm Eunice en daardoor werden afspraken afgezegd of veranderd. Je wordt wakker en hebt een appje van een kennis waar je een vergadering mee hebt gehad en die nu corona blijkt te hebben, dus de tip je te laten testen. Ik kon gelukkig gelijk terecht en stond een uur later in de stromende regen op het parkeerterrein van de testlocatie. De vijftig meter naar de ingang was precies genoeg om kleddernat te worden.

Op de heenweg stond ik al een tijdje te wachten bij de tunnel naar de Plesmanlaan, bleek dat de stoplichten uit stonden en het verkeer door een agent geregeld werd. Op de terugweg weer tijdje wachten en precies op het moment dat ik door mag rijden schiet het stoplicht op rood. Er stond wel heel veel politie, ik denk dat het een klasje was die verkeersles kregen. Moet ook gebeuren natuurlijk, maar liever niet als ik er net twee keer langs moet.

Thuis gekomen zag ik dat de vuilcontainers al geleegd waren en het maar goed is dat ik een berging voor mijn scooter heb.

Uitgerekend nu iedereen weer naar kantoor mag, krijgen we een storm met het advies thuis te werken. Nou daar gaat je gre8day@offic.

Misschien toch verstandig als ik mijn terrasstoelen even een beetje klem langs de kant zet.

Alles stond goed en met een gerust hart ging ik Happy uitlaten en wat boodschappen doen voor de storm echt losbarstte.

Onderweg zag ik dat de storm toch wel echt begonnen was.

Waarschijnlijk om de brandweer te ontlasten werd de boom opgeruimd door stadsbeheer, wel slim bedacht.Ik zag dat het parkeerterrein bij de Gamma leeg was en dacht handig kan ik snel even beetje vulmiddel halen zonder drukte. Ja vergeet het maar, de Gamma was gewoon vanwege de storm dicht gegaan.

Had ik zo slim al mijn tuinmeubelen goed klem gezet maar je gaat er toch niet vanuit dat een loodzware bloembak die tegen de muur staat ook even omgegooid wordt, terwijl twee kleine bakjes keurig blijven staan  🙂

Ik had uitnodigingen voor een borrel om 18 uur en twee verjaardagen vanavond. Ik besloot het misschien toch maar te gokken, eerst nog even naar het toilet. Daar begreep ik dat weggaan geen optie was. Happy gaf geen kik, maar was zo bang dat ze me geen seconde uit het oog verloor tot op de wc aan toe.

Borrels en feestjes zijn leuk, maar kon het niet maken een bange Happy alleen te laten. Dus zit ik nu gezellig met Happy thuis.

Was er dan niets positiefs vandaag ???? Jawel hoor ik ben negatief getest.

Ik ben nu wel even klaar met die stormen, tenzij het voorjaarsstormen zijn. Dan houdt het in dat het eindelijk voorjaar gaat worden.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 19 februari 2022 - 9:06

gelukkig geen corona. Dat die bloembak viel is wel te verklaren. Veel groter, dus veel meer kans dat hij wind vangt. Bij mij zat alleen mijn haar door de war.

Love as Always
Dimario

Reply
Elisabeth van der Ark 19 februari 2022 - 10:35

Mooie positieve uitslag. Lief van je dat je bij Happy bleef.

Reply
Sjoerd 19 februari 2022 - 11:27

Mijn katten vind je ook niet meer op het terras met zo’n weer.

Reply
rietepietz 19 februari 2022 - 18:10

Het hangt er gewoon vanaf hoe je spullen op de wind staan of ze wel of niet om gaan. Wat een watje die Happy 😉 Maar het levert leuke plaatjes op, dat dan weer wel.

Reply
Nicky 19 februari 2022 - 21:04

Ach, die Happy.. En wat ongelooflijk lief dat je thuis gebleven bent! Mijn visite kwam wel gewoon langs. Maar ja, die waren met de lift 🙂

Reply
Hans 19 februari 2022 - 21:05

Mooi, negatief getest, daar kan geen storm tegen op.
Het was me gisteren het dagje wel, nou vandaag ook niet maar dan met minder wind.
Happy heeft gelijk, veilig bij de baas is beter. Hans

Reply

Plaats een reactie