Home Leiden 6.336 Oranje ijsjes voor Leidse schaatsers om medailles Olympische spelen te vieren

6.336 Oranje ijsjes voor Leidse schaatsers om medailles Olympische spelen te vieren

door Emile van Aelst

Veel topschaatsers hebben ooit hun eerste baantjes getrokken in de Leidse Schaatshal aan de Vondellaan. Eigenlijk kan je de Leidse Schaatshal de kraamkamer van een aantal Olympische kampioenen noemen.

Het kleine baantje van slechts tweehonderd meter lengte is de basis geweest voor vele kampioenen en Olympische medailles.

Ik noem zomaar een paar willekeurige namen van bekende kampioenen die hier hun eerste jaren getraind hebben of in aanraking met de schaatssport zijn gekomen. Kjeld Nuis, Kai Verbij, Bob de Jong, Laurinne van Riessen, Tijmen Snel, Jeroen Straathof, Margot Boer, Esmée Visser en de shorttrackers Monique Velzeboer, Charles Veldhoven, Peter van der Velde en Richard Suyten. Allemaal hier begonnen net zoals de jeugd die er nu rijdt.

Terecht noemt de Schaatshal zich de kraamkamer van vele kampioenen, daarom hangt het grote spandoek dan ook boven de ingang. Kinderen vinden zo’n spandoek misschien wel leuk, maar hebben liever iets tastbaars en daar zorgde de Sligro voor.

Het leek Arno de Jong, vestigingsdirecteur Sligro Leiden, leuk om na zoveel Olympische successen iets voor de kinderen te doen. Er stond in het magazijn een pallet met oranje ijsjes en dan is één en één twee en dacht hij die ga ik naar de Schaatshal brengen. En zo stond er opeens een vriezer met 6.336 oranje ijsjes.

Alle bezoekers kregen een ijsje aangeboden. Nu moet ik even eerlijk zijn, deze ijsjes kregen de kinderen alleen voor de foto. Het echte ijsje kregen ze pas na het schaatsen.

Nu ken ik Arno al jaren, hij zou dus moeten weten dat hij zich met mij best wel eens op glad ijs kan begeven, zeker als je naar een ijsbaan gaat. Dus had ik een leuke verrassing voor hem.

Tja als we dan toch foto’s maken, laten we het dan even beter doen. Kan die kast niet naar binnen Arno vroeg ik. Dan kan ik de schaatsers er omheen zetten dat is leuker dan hier in het smalle halletje. Dat het koud is in de hal was een voordeel, want er blokkeerde een wieltje waardoor het een warm klusje was de kast naar binnen te rijden 🙂

Ik weet niet of Jos Arts, voorzitter Schaatshal Leiden, en Arno mij dit idee in dank afnamen.

En zo stonden ze even later voor de tweede keer ijsjes uit te delen.

Mijn taak was alleen maar er een leuke foto van te maken.

Volgens mij is dat redelijk gelukt.

In het kader van niets is wat het lijkt, mochten de kinderen voor de tweede keer hun ijsje weer inleveren tot na het schaatsen 🙂

Na de foto’s keerde de rust weer terug op de ijsbaan en werd er lekker verder getraind.

Alhoewel,……. niets is wat het lijkt 🙂 want de ijskast moest natuurlijk ook weer terug het halletje in.

Zolang de voorraad strekt ligt er de komende tijd voor elke bezoeker van de Schaatshal Leiden een oranje ijsje klaar.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Ger Koper 18 februari 2022 - 6:32

Het koudste plekje van Leiden!

Reply
די מריו 18 februari 2022 - 7:04

Je hebt toch ook wel een ijsje gekregen.

Love as always
Dimario

Reply
Yova 18 februari 2022 - 7:51

Deze kinderen hebben heel goed gedaan. Gelijk een ijsje getrakteerd. Mooie foto’s geworden. Schaatsen is zeker heel gezond om te doen. Knap!!

Reply
Sjoerd 18 februari 2022 - 9:33

Lekker, haha, en dat allemaal voor de foto…. Mooi, zo’n actieve Sligrodirecteur.

Reply
rietepietz 18 februari 2022 - 18:19

Winter of niet, een ijsje gaat er áltijd in.

Reply
Nicky 19 februari 2022 - 20:33

Hahaha! Maar je had wel gelijk! Leuke foto’s!

Reply

Plaats een reactie