Home kunst Tussen Kunst en Kitsch maakte opnames in museum De Lakenhal

Tussen Kunst en Kitsch maakte opnames in museum De Lakenhal

door Emile van Aelst

In museum De Lakenhal werden maandag opnames gemaakt voor het AVROTROS tv programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’. De opnames die gisteren gemaakt werden worden in oktober uitgezonden.

Eigenlijk een van de spannendste tv programma’s die er is. Je komt met een simpel kunstwerkje onder je arm binnen en je hebt de kans met een vermogen onder je arm weer naar buiten te gaan. In het verleden zijn er zo nu en dan best wel heel bijzondere kunstwerken opgedoken die bijvoorbeeld al jaren op zolder lagen zoals onder ander etsen van Rembrandt en een stoeltje van Rietveld. Maar voor de meeste mensen is het gewoon leuk meer over hun kunstwerk te horen wat betreft ouderdom, oorsprong en eventuele waarde.

In alle zalen was het gezellig druk. Vanwege de corona beperkingen werden de bezoekers ontvangen in tijdslots zodat de zalen niet te vol werden.

Er waren soms erg grote kunststukken bij zoals dit schilderij. Nee de kist heeft er niets mee te maken, die hoort bij de tentoonstelling “If things grow wrong” die nog tot 20 maart in de Lakenhal te zien is.

Maar er waren ook heel kleine voorwerpen zoals dit bekertje.

Veel kunstwerken waren al jaren in de familie en hingen bij de ouders aan de muur of kwamen daar vanaf de zolder toen de erfenis verdeeld werd. Remmelt kreeg dit schilderij ook uit een erfenis en was benieuwd naar meer details over het schilderij.

Mariëtte had een schilderijtje, waar haar moeder ooit van gezegd had, daar moet je voorzichtig op zijn. Ze was nu benieuwd waar ze jarenlang voorzichtig op geweest is, het bleek nog wel mee te vallen maar leuk om te weten.

Iedereen mocht drie kunstwerken meenemen, dus Mariëtte had nog meer troeven in het spel. Inderdaad het kleine bekertje was ook van haar.

Ik ga natuurlijk niets verklappen, maar het meest imposante aan het bekertje waren de cameraman, de geluidstechnicus, de lol en spanning opgenomen te worden 🙂

Maaike en haar man Jan hadden drie kunstwerken bij zich, maar eigenlijk was Maaike zelf het grootste kunstwerk met haar Mondriaan mondkapje en sokken.

Deze mevrouw was heel voorzichtig, alles was niet alleen oud maar vooral breekbaar.

Een ding hadden alle bezoekers gemeen. Na het bezichtigen alles weer inpakken en terug naar huis, waar de kunstwerken terug aan de muur, in de kast of de berging in gingen.

In de fotoslidesshow nog een aantal sfeerfoto’s van deze zoals elke keer geslaagde Kunst en Kitsch opnamedag.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 16 februari 2022 - 8:27

Ik heb geen erfstukken of herinneringen die het schatten waard zijn. Maar het lijkt me wel leuk om te zien…

Reply
די מריו 16 februari 2022 - 15:56

Lang geleden dat ik dat gezien heb. Dat dat nog op tv is. Misschien moet ik het eens opzoeken.

Love as Always
dimario

Reply
rietepietz 16 februari 2022 - 18:59

Het is ook maar de vraag hoeveel van het opgenomen materiaal de uitzending haalt. Maar zo’n opname dag deels bijwonen is leuk weet ik uit eigen ervaring.

Reply
Nicky 17 februari 2022 - 21:10

Ik ben ook wel eens naar zo’n opnamedag geweest. Maar ik bleek gewoon kitsch bij me te hebben. Wel leuk om te zien!

Reply

Plaats een reactie