Home Cultuur Ook tweede auditiemiddag Leids Cabaret Festival 2022 had weer hoog niveau en finalisten zijn bekend

Ook tweede auditiemiddag Leids Cabaret Festival 2022 had weer hoog niveau en finalisten zijn bekend

door Emile van Aelst

De beide auditiemiddagen van het Leids Cabaret Festival hadden een hoog niveau en voor ieder wat wils, want ja smaken verschillen natuurlijk. Het begint ondertussen traditie te worden dat Martijn Kardol, winnaar van  de jury-en de publieksprijs 2016, de audities presenteert

Vanmiddag kreeg ik een mail welke vijf deelnemers er door gaan naar de finalisten tour en vanaf 3 maart in wisselende samenstelling langs circa veertig theaters in het land gaan. Daarna zijn er op 3 en 4 juni de finales in de Leidsche Schouwburg. Uit de audities van vorige week gaan twee kandidaten door. Céline Schrama sloot vorige week zondag af en maakte daar het gezegde ‘lest best’ waar omdat zij naar de finalisten tour gaat.

Het duo Standje Graf gaat ook door naar de finales.

Ik loop even de kandidaten langs van de tweede auditiemiddag. Net zoals vorige week vertel ik vrijwel niets over de show omdat anders alles al bekend is voor het publiek het theater bezoekt. Alle beschikbare stoelen in Galerie Café de Leidse Lente waren bezet en bleven dat ook want vrijwel niemand verliet tijdens de pauzes voortijdig de audities.

Het wordt ondertussen ook traditie dat ik het eerste optreden mis, dat overkomt mij al jaren bij vrijwel elke auditie ronde 🙂 Gelukkig was de eerste auditant Lonne Gosling nog aanwezig en poseerde even samen met Marlijn Kok die namens Bunker Theaterzaken de audities organiseert.

De uit Afghanistan afkomstige Hermes Ahmadi maakte in zijn show duidelijk dat inburgering nog wel een dingetje is. Hij gaf voorbeelden waar je inderdaad van denkt, tja nu je het zegt je hebt helemaal gelijk.

Wel lekker als je voor de pauze optreedt, dan loop je na je optreden de gang door en staat direct vooraan in de rij voor de bar voordat iedereen opgestaan is 🙂

Na de pauze trad de Belgische Els Degryse op. Zij liet ons horen hoe het als moeder is om je dochter op te voeden.

Een leuk en gedreven optreden.

Ah daar is het speciale Leids Cabaret Festival biertje weer met kans op het winnen van vrijkaarten voor de finale als je de QR code scant.

Marlijn vertelde later op de middag dat er twee bezoekers waren die vrijkaarten hadden gewonnen. Er zijn tien keer twee vrijkaarten te winnen, dus ik zou zeggen als je het bier tegenkomt ‘waag een gok en neem een slok’.

Het optreden van Iris Vlutters maakte grote indruk op het publiek.

Het verbaasde mij eerlijk gezegd niet dat ze ook doorgaat naar de finalisten tour. Ze stond ook op mijn favorietenlijstje.

Britt Scheltens gaat niet door naar de finale, maar we gaan haar zeker in de toekomst nog wel terug zien in de theaters.

Ik vond haar gezicht trouwens als je snel keek op Sanne Wallis de Vries lijken, maar dat zal wel aan mij liggen 🙂

Piet van Eeghen brengt voornamelijk liedjes en doet dat heel erg vermakelijk.

Ook Piet stond op mijn favorietenlijstje en ik ben blij dat ook hij doorgaat naar de finale.

De zaal zat nog steeds propvol en ik dacht ik maak even een foto Helga Voets, directeur van Bunker Theaterzaken.

Naast haar zat acteur Dick van den Toorn dat had ik al gezien en een man met een pet op. Ik zal waarschijnlijk heel verbaasd gekeken hebben want toen de de man met de pet opkeek bleek het Marc Marie Huybregts te zijn. Niet dat dat bijzonder is, maar als je een willekeurig ander persoon verwacht dan moet je even snel schakelen 🙂

Alweer de een na laatste artiest of moet ik non zeggen maakte haar opwachting.

Fieke Opdam vertelde hoe haar leven als non was verlopen en hoe het nu met haar gaat. Ook weer een knap gevonden voorstelling.

En alweer bleek het gezegde ‘lest best’ op te gaan want ook de laatste deelnemer van deze week Stefan Hendrikx gaat door naar de finales en de theatertour.

Het begint afgezaagd te klinken, maar ook hij stond op mijn lijstje.

Het klinkt natuurlijk wel leuk als je vrijwel alle finalisten goed voorspeld hebt, maar dat maakt de voorspelling van de winnaar tijdens de finales in de Leidsche Schouwburg in juni des te moeilijker. Daar heb ik gelukkig twee avonden de tijd voor om het nog eens goed tot mij door te laten dringen.Komend weekend worden de finalisten tijdens een workshopweekend klaargestoomd voor het Leids Cabaret Festival on Tour waarmee ze de komende maanden het land door trekken. Hieronder nog een fotoslidesshow met een aantal foto’s van de kandidaten. Het geluid onder de slidesshow is van Neerlands Hoop die destijds al uitlegden waarom ze aan cabaret doen/deden.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 15 februari 2022 - 7:01

een geslaagde dag om er te zijn dus. Ondanks dat je dus weer te laat was.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 15 februari 2022 - 8:29

De laatste non, ik dacht dat die uitgestorven waren…

Reply
rietepietz 15 februari 2022 - 18:37

Logisch dat je er na al die jaren aardig kijk op hebt wie er door gaan. levert natuurlijk ook gezellige middagen op.

Reply
Nicky 15 februari 2022 - 20:20

Het is ook traditie dat jouw voorspelling altijd klopt.

Reply

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: