Home Cultuur Rust zacht Ferry Rigault, bedankt voor alle mooie dingen die je gedaan hebt

Rust zacht Ferry Rigault, bedankt voor alle mooie dingen die je gedaan hebt

door Emile van Aelst

Er ging vorig weekend een schok door Leiden toen bekend werd dat de creatieve en sociale duizendpoot Ferry Rigault plotseling op 69 jarige leeftijd was overleden. Ik ken Ferry vanaf de tijd dat hij als stagiair in Vormingscentrum Troef kwam werken begin 70 er jaren. Wat Ferry allemaal gedaan heeft in Leiden is bijna niet te beschrijven, het artikel hieronder is dan ook slechts een greep uit al zijn werk.

In theater Scheltema werd zaterdag een herdenking gehouden waar familie en een klein deel van vrienden en bekenden bij konden zijn.

Tijdens de herdenking liep de Oude Singel vol met vrienden en bekenden om een erehaag te vormen als Ferry langskwam op weg naar zijn laatste rustplaats.

De herdenking werd via internet uitgezonden om iedereen de gelegenheid te geven bij het afscheid van Ferry te zijn. Er waren diverse sprekers en een optreden van Michael van Hoogenhuyze en Maarten Witkam met wie hij jarenlang de band Dempsey vormde.

Na afloop van de herdenking vormden familie en genodigden een erehaag in de Marktsteeg.

Onder gepast applaus reed de rouwauto de Marktsteeg uit.

Een kippenvel moment toen een saxofonist een laatste muzikale groet bracht.

Op de Oude Singel namen veel oude bekenden voor de laatste keer afscheid van Ferry.

De familie en enkele heel intieme vrienden liepen achter de rouwauto om mee te gaan naar begraafplaats en crematorium Rhijnhof.

Het was een mooie en indrukwekkende laatste rit door Leiden.

Ferry, ik ben blij je gekend te hebben en heb genoten van iemand die met zoveel energie zich in heeft gezet voor alles en iedereen in zijn omgeving zowel voor jong als oud.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Rik van Boeckel 31 januari 2022 - 0:50

Het was een indrukwekkende herdenkingsdienst in Scheltema en een zeer ontroerend afscheid bij de erehaag. Zijn overlijden was een schok voor velen en voor mij. Ik kende Ferry ook van Troef maar tevens van het gekraakte klooster in Zoeterwoude-Rijndijk waar hij mijn bovenbuurman was en wij van 1974-1975 woonden. Het contact is altijd behouden gebleven bij het LVC, Stichting Program, PJ Partners en we spraken elkaar de laatste tijd vooral op het terras van Meneer Jansen
Hartelijk dank voor je verslag Emile.

Reply
די מריו 31 januari 2022 - 7:04

Gecondoleerd, het is altijd pijnlijk om iemand te verliezen, maar dit afscheid maakt wel een hoop goed. Mooi afscheid zo.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 31 januari 2022 - 7:45

Sommige mensen zijn nog niet klaar om te gaan, hebben nog niet alles afgemaakt….

Reply
rietepietz 31 januari 2022 - 11:00

Hij moet een bijzonder mens geweest zijn om zo’n bijzonder afscheid te bewerkstelligen. Indrukwekkend zoveel mensen er op op de been waren. Ik hoop dat de nabestaanden daar troost uit kunnen putten.
O.T.
Om duistere redenen lukte een reactie bij het vorige logje niet. Hier gelukkig wel.

Reply
Walter Schrader 31 januari 2022 - 12:41

stuwende kracht en subsidie aanvrager bij de verdeling van desinfectiemiddelen en mondmaskers onder de kwetsbare bevolking, lid van de eerste lichting makers van fijnstofmeters, ondersteunende regelneef voor het verkrijkgen van publieke an ambtelijke steun voor de voedselbossen, en bovenal een jarenlange goede vriend.

Reply
Nicky 31 januari 2022 - 18:51

Een indrukwekkend afscheid. Sterke, Emile

Reply

Plaats een reactie