Home Corona Poëzieweek 2022 in het teken van de natuur

Poëzieweek 2022 in het teken van de natuur

door Emile van Aelst

Gisteren is in Nederland en Vlaanderen de jaarlijkse Poëzieweek weer van start gegaan. Een week waarin poëzie centraal staat binnen de Nederlandse literatuur.  Dit jaar is het thema natuur en het leek wel of de natuur zich op de eerste dag van de Poëzieweek van haar beste kant wilde laten zien, het leek wel lente.

Elk jaar worden er in Leiden normaal gesproken ook tal van voorstellingen, bijeenkomsten en voordrachten georganiseerd. Echter door corona is er ook dit jaar geen echt fysieke Poëzieweek. De laatste druk bezochte bijeenkomst was in 2020 bij BplusC waar veertien dichters optraden.

 Vor Vorig jaar kwam dichter Leo van Zaanen op het idee om een aantal dichters een gedicht voor te laten lezen en op film te zetten. Dat was zo’n succes dat Leo het dit jaar nog een keer gedaan heeft en weer een aantal dichters hebben, of een filmpje ingestuurd of lezen alleen voor uit eigen werk. Omdat het thema natuur is kwam ook de natuur in De Leidse Hout tot leven om niets te missen van het filmpje.

Dit jaar geen dichtersavond of middag maar pak er iets te eten en te drinken bij en ga er eens lekker voor zitten om te genieten van Poëzieweek Leiden 2022.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 29 januari 2022 - 8:04

Met zo’n filmpje kun je wel een groter publiek trekken.

Reply
Hans 29 januari 2022 - 11:00

Het mooie van poëzie dat iedereen het kan proberen.
Kijk maar naar het YT video. Hans

Reply
rietepietz 29 januari 2022 - 19:05

Nood maakt vindingrijk, dat blijkt maar weer.

Reply
Nicky 29 januari 2022 - 22:13

Toch leuk, al die dingen die bedacht werden/worden.

Reply

Plaats een reactie