Home Corona 40 Jarig Werfpop festival zoekt vrijwilligers en coördinatoren

40 Jarig Werfpop festival zoekt vrijwilligers en coördinatoren

door Emile van Aelst

Het Leidse Werfpopfestival is een van de grootste gratis festivals in Nederland. Deze zomer hoopt de organisatie na twee jaar afwezigheid door corona weer een groots festival neer te zetten. Er werken totaal zo’n 350 vrijwilligers mee het festival. Vanwege corona hebben veel vaste vrijwilligers en coördinatoren andere banen gevonden waardoor hun inzet voor Werfpop helaas anders of minder zal zijn komende zomer.

Deze zomer bestaat Werfpop 40 jaar en is daarmee een van  de oudste festivals van Nederland. Meer over het programma wordt eerdaags bekend gemaakt, maar reken maar 40 jaar Werfpop wordt een feest om nooit meer te vergeten.

Om zo’n festival neer te zetten zijn heel wat vrijwilligers nodig zowel voor als achter de schermen en al die vrijwilligers en artiesten  moeten ook weer eten.

Vandaar dat er de hele week een grote ploeg aan keukenvrijwilligers rondloopt die eigenlijk zelf niets of weinig van het festival zien.

Op de dag zelf lopen er een paar honderd vrijwilligers rond, maar wat veel mensen vergeten is dat er al een week lang een ploeg aan het opbouwen is.

Om daar een idee van te geven, maakte ik in 2018 een filmpje van de opbouw.

Er zijn door alle wisselingen vanwege twee jaar coronapauze heel veel nieuwe vrijwilligers nodig op alle gebieden. Zoals bijvoorbeeld; een secretaris, vrijwilligerscoördinator, veldcoördinator, productie /producent, crew cateraars, hospitality manager en noem maar op. Alle vacatures vind je onder deze link. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden want je werkt samen met mensen die al jaren meedraaien. Bij een festival dat al 40 jaar bestaat zijn de meeste problemen al een keer voorgekomen dus je hoeft als je de juiste instelling hebt niet bang te zijn dat je er te licht voor bent, er is altijd know how en hulp. Daarnaast het idee dat je ruim 20.000 bezoekers een geweldige dag bezorgt geeft je vleugels.

De Werfpop organisatie is eigenlijk een grote familie die elkaar ook buiten het festival om regelmatig ziet. Zo zijn er plannen om het komende jaar weer speciale feesten en bijeenkomsten voor vrijwilligers te organiseren. Werfpop is alleen als gratis festival alleen maar mogelijk door de inzet van zoveel vrijwilligers.

Heb je vragen of wil jij je al aanmelden als vrijwilliger voor werfpop 2022? Neem dan contact op via vrijwilliger@werfpop.nl.

Hieronder nog een sfeerfilmpje dat ik in 2019 maakte.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 28 januari 2022 - 8:16

Daar komt idd heel wat bij kijken… Maar het oudste zou ik echt niet willen zeggen. Pinkpop bestaat al sinds 1970.

Reply
Nicky 28 januari 2022 - 13:15

Volgens mij zijn dat wel hele gezellige vrijwilligersklusjes!

Reply
rietepietz 28 januari 2022 - 18:34

Maar best wel veel volk op de been, blijft wel de vraag of dat allemaal veilig genoeg te regelen valt.Maar áls dat kam is het natuurlijk wél een feestje.

Reply

Plaats een reactie