Home Leiden Reanne van Kleef is de nieuwe Leidse Topsport Coördinator

Reanne van Kleef is de nieuwe Leidse Topsport Coördinator

door Emile van Aelst

Maandagmiddag werd bekend dat Reanne van  Kleef de nieuwe Topsport Coördinator bij de Stichting Topsport Leiden is geworden. Zij is de derde Topsportcoördinator sinds de oprichting van de Stichting, Tjeerd Scheffer begon in 2010 en werd vorig jaar opgevolgd door Pieter Verhoogt wiens contract niet verlengd werd. Met Reanne krijgt Topsport Leiden een allround coördinator die zelf ook nog wekelijks actief is op het voetbalveld en met alles dat ze doet gaat om te scoren.

Leiden doet veel aan breedtesport, maar sinds 2010 is er ook ruime aandacht voor de circa 200 Leidse topsporters. Er zijn al behoorlijk wat Olympische medailles in Leiden terecht gekomen als je alleen al denkt aan de roeiers en de waterpoloërs. En wat dacht je van de gouden schaatsplakken van Kjeld Nuis.

Bij sportminnend Leiden en vaste kijkers/luisteraars van Sleutelstad is Reanne ondertussen al geen onbekende meer. Ik zal haar toch in het kort even voorstellen, met gevaar driekwart te vergeten. Reanne heeft biologie gestudeerd in Leiden en daarna enige tijd voor Artis gewerkt. Tijdens haar studie was ze al verknocht geraakt aan Leiden en wilde meer doen voor de stad. Ze werd in 2015 vrijwilliger bij de radio en tv zender Sleutelstad.

Ze ging steeds meer doen en gaf haar baan bij Artis op en verdiende de kost met diverse ZZP klussen. Ondertussen heeft ze samen met Tess van Kooperen haar video productiebedrijf Kleef & Koop.

Reanne is een op en top sportvrouw en het was dan ook niet vreemd dat ze bij Sleutelstad een sportprogramma bedacht en in het begin zelf bijna elke dag presenteerde. Sport071 is ondertussen uitgegroeid tot een dagelijks toonaangevend sportprogramma tussen 18.00 en 19.00 uur. En als ze zelf niet presenteert kijkt ze regelmatig in de studio even mee, zoals hier bij het interview met de Leidse Diyae Jermouni nadat hij zijn contract voor de jeugdselectie van Ajax getekend had.

Voetbal is een van haar grote passies en onder het motto niet zeuren maar doen, werd ze drie jaar geleden bestuurslid van Lugdunum om de club nog meer op de kaart te zetten.

Maar Reanne is bij bijna elke sport te vinden, zoals bij het biljartcafé de Pomerans van Joke Martijn toen ze Nederlands kampioen driebanden was geworden.

Maar ze is net zo goed geïnteresseerd in de denksport Go.

En natuurlijk sloeg ze het TaTa Steel schaakkampioenschap in de Leidse Pieterskerk niet over.

Jarenlang interviewde ze de winnaars van de verkiezing sportman, vrouw en ploeg van het jaar.

Met zoveel kennis kon het natuurlijk niet uitblijven dat ze in de jury werd gevraagd van deze jaarlijkse sportverkiezing.

Reanne wordt de laatste tijd steeds meer gevraagd om plaats te nemen in  sportpanels of interviews te doen zoals hier met Judoka Dennis van der Geest die een aantal goede tips had voor de Leidse Olympiërs.

Natuurlijk draait het niet alleen maar om sport, een lekker broodje haring eten langs de gracht is ook een mooie tijdbesteding.

Ze heeft er niet veel tijd meer voor, maar zou toch graag nog eens met haar oude bandje optreden.

En Reanne is natuurlijk al jaren mijn vaste date bij het jaarlijkse Haring en Corenwyn Gala.

Reanne weet precies wat ze wil, alhoewel tijdens het laatste sportcongres zat er toch een vraag bij waarbij ze even niet wist wat ze wilde 🙂

Ik denk dat Leiden een geweldige nieuwe Topsport Coördinator heeft gevonden, die zeker weten Leiden op topsportgebied gaat laten scoren de komende jaren. Nogmaals gefeliciteerd Reanne.

Per 1 februari treedt Reanne in dienst bij de Stichting Topsport Leiden.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Ron middelmiddelkoop 25 januari 2022 - 1:43

Gefeliciteerd reanne

Reply
די מריו 25 januari 2022 - 7:02

een topvrouw dus, maar dat wisten we natuurlijk allang. Gefeliciteerd Reanne.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 25 januari 2022 - 8:25

Ik ben haar uiteraard de afgelopen jaren vaak tegengekomen hier en ik gun het haar van harte, in ieder geval iemand die weet hoe ze (top)sport op de kaart moet zetten. En het is ook nog eens een leuke meid.

Reply
rietepietz 25 januari 2022 - 21:33

Best wel een duizendpootje zou ik zeggen!

Reply
Anne Korevaar 27 januari 2022 - 8:05

Reanne van Kleef is wel een bekende geworden door je logjes.
Wens haar veel succes als topsport Coördinator. Hans

Reply
Nicky 27 januari 2022 - 13:06

Dat is een bezig bijtje, zeg!

Reply

Plaats een reactie