Home Centrum Campagnes gemeenteraadsverkiezingen gestart, ook nieuwkomer SVL trapte campagne af

Campagnes gemeenteraadsverkiezingen gestart, ook nieuwkomer SVL trapte campagne af

door Emile van Aelst

Het lijkt nog ver weg, maar over zeven weken zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Veel partijen zijn afgelopen weken begonnen met hun campagnes. Maandag trapte nieuwkomer ‘Studenten Voor Leiden‘ haar campagne af op de Vismarkt in Leiden. Van bierkratten hadden ze een kleine studentenkamer gebouwd om aandacht te vragen voor een van hun speerpunten, het gebrek aan studentenkamers.

Lijstrekker Mitchell Wiegand Bruss gaat vol goede moed de komende verkiezingen tegemoet. We gaan voor vijf zetels dat moet met 16.000 studenten in de stad toch lukken.

Eline Wijnands, nummer twee op de lijst, gaat zich voornamelijk bezighouden met klimaat en duurzaamheid en geeft daar gelijk mee aan dat er ook andere items dan alleen studentenbelangen op hun programma staan.

De Leidse pers was uitgerukt om de nieuwkomer te verwelkomen.

De kandidaten op de lijst waren er klaar voor om de eerste flyeractie te starten.

Alleen was het tijdstip, een grauwe maandag om 13 uur, misschien niet zo goed gekozen er liepen weinig tot geen studenten in het centrum.

Maar ook niet studenten werden aangesproken, omdat de SVL geen one issue partij is of wil zijn.

Bij elke verkiezingen vraag ik mij weer af, waarom verkiezingen altijd in maart zijn. Campagne voeren in januari en februari maakt je niet echt warm voor verkiezingen, sterker nog het is gewoon koud om campagne te voeren of te luisteren naar enthousiaste kandidaten.

De kop is er af de partijen zijn weer begonnen met hun campagnes en gaan allemaal doen wat u wilt. Alleen de vraag is wat wil je en is het uitvoerbaar. Ik zou zeggen maak de tekst af en kleur de plaatjes 🙂

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 26 januari 2022 - 8:50

Hier kan ik niet op ze stemmen, want anders had ik het misschien wel gedaan. Je weet maar nooit of die van mij ooit nog gaan studeren in Leiden.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 26 januari 2022 - 10:32

Zie ik daar op de eerste foto’s een trafohuisje… Dat heeft niets met verkiezingen te maken. Het lijkt me een schop onder de kont van de bestaande partijen als deze studenten partij met vijf zetels aan de haal gaat. Dan waait er een echt frisse wind door Leiden

Reply
Nicky 27 januari 2022 - 21:13

Ik snap dat hele campagne voeren sowieso niet. Ik loop altijd zo hard mogelijk voorbij. Wel knap van ze, hoor. Dat ze daar gaan staan in de kou.

Reply

Plaats een reactie