Home Centrum Erg druk bij protestconcert Cosmic Debris op het dak van poppodium Gebr. de Nobel

Erg druk bij protestconcert Cosmic Debris op het dak van poppodium Gebr. de Nobel

door Emile van Aelst

Het was druk vanmiddag bij de openbare repetitie van de band Cosmic Debris op het dak van Gebr. de Nobel. Afgelopen woensdag kreeg Gebr.de Nobel een waarschuwing onder dwang omdat ze tegen alle regels in open waren tijdens Kapsalon Theater. Vandaag protesteerde poppodium Gebr. de Nobel opnieuw, maar nu volledig legaal. De band Cosmic Debris repeteerde op het balkon van de Nobel en uiteraard was er niemand binnen want dat mag niet.

Gebr. de Nobel is al bijna twee jaar dicht en de tijd dat ze even open mochten waren ze moeilijk of niet te bereiken voor optredende bands. Een week na de eerste lockdown werd de straat voor de deur van het loadingdeck opengebroken. Er werd beloofd dat voor de kerst alles weer dicht zou zijn. Het enige dat dicht was, dat was Gebr. de Nobel zelf. Het is te hopen dat behalve de lockdown ook de opgegraven straat snel tot het verleden hoort.

Er was aangekondigd dat de band Cosmic Debris van vier tot vij uur zou repeteren op het dak van Gebr. de Nobel. Tegen vieren begon de straat dan ook al gezellig vol te lopen.

En zonder dat iemand iets hoefde te zeggen bleef iedereen keurig achter de paar dranghekken.

 

De spandoeken maakten duidelijk dat de cultuursector kapot gaat en  de Nobel veilig open kan.

En ja sommige begrijpen het misschien niet, maar dit kost eerdaags echt grote-mensen banen.

Behalve een protest was het ook even een gezellig uurtje van elkaar weer zien na bijna twee jaar lang geen optredens in Gebr. de Nobel.

Hieronder een aantal foto’s en filmpjes met daaronder als muziek het onlangs uitgebrachte nummer ‘ Instellar Solar Race’ van Cosmic Debris.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 23 januari 2022 - 11:04

Ik kan ze alleen maar gelijk geven.

Reply
די מריו 23 januari 2022 - 13:36

Ik ben benieuwd. Maar zolang de Kruitvat nog als een essentiële winkel wordt aangemerkt heb ik een hard hoofd in het niveau van de heren die er over gaan.

Love as always
dimario

Reply
Nicky 24 januari 2022 - 13:53

Bizar toch? Als ze open mochten, zou alles keurig geregeld zijn met afstand houden enzo. Nu staat iedereen op straat in elkaars nek te hijgen. Maar wel leuk bedacht; zo’n repetitie op het dak.

Reply

Plaats een reactie