Home Corona Theehuis de Trotse Pauw kreeg Topprestatiebadge Voeding

Theehuis de Trotse Pauw kreeg Topprestatiebadge Voeding

door Emile van Aelst

Theehuis de Trotse Pauw kan terecht trots zijn. Deze week hebben zij de Topprestatiebadge Voeding gekregen. De Trotse Pauw is een leer en werkproject van de Haardstee voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Paul Dirkse was samen met Fit Coach Nikki Ramsteijn naar het Theehuis gekomen om de Topprestatiebadge uit te reiken.

Nikki vatte nog even kort samen waar JOGG voor staat en hoe zij te werk gaan. JOGG betekent Jeugd Op Gezond Gewicht en probeert op alle plekken waar jeugd komt de voeding en of versnaperingen zo gezond mogelijk te krijgen.

Dat kan op allerlei manieren, taart is natuurlijk altijd lekker, maar waarom probeer je niet eens een worteltaart.

Er mogen best zakjes snoep verkocht worden, maar doe het dan in kleine verpakkingen. Een kind wik dat zakje snoep hebben en het maakt vaak eigenlijk niet uit hoe groot of klein het is. Natuurlijk elk kind wil met mooi weer een ijsje, maar er zijn ook ijsjes die van fruit gemaakt zijn en minder calorieën hebben.

De Fit Coaches van JOGG komen kosteloos langs bij alle plekken waar jeugd komt om adviezen te geven en te helpen ,dus ook bij speeltuinen en sportverenigingen. Als een organisatie voor tweederde gezonde voeding verkoopt dan verdienen zij de Topprestatiebadge. Paul Dirkse was blij dat hij de badge mocht uitreiken aan het Theehuis van de kinderboerderij.

Een feestelijk moment voor het Theehuis wat ze graag groots hadden willen vieren, maar momenteel zijn ze alleen open voor take away.

Beheerder Anneloes Kerkvliet was zo trots als een pauw met de badge.

Het Theehuis bij de kinderboerderij Merenwijk is elke dag open, alleen momenteel nog voor Take Away.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 22 januari 2022 - 7:40

Dit is perfect, snoepen doen ze toch, dan maar verantwoord. Het is echt wat je ze aanleert.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 22 januari 2022 - 8:07

Haha, toch heb ik ook liever een roomijsje met slagroom. Maar ze hebben gelijk wat er niet is kun je ook niet eten

Reply
rietepietz 22 januari 2022 - 20:58

Het gaat natuurlijk ook om “te” veel verkeerd snoepgoed. Waar is de tijd gebleven dat ik op zondag één snoepje uit het glazen potje mocht nemen. Ijs was zeldzaam, limonade alleen op zondag een glaasje aanmaak limonade.

Reply
Nicky 23 januari 2022 - 20:34

Inderdaad een goede prestatie, vind ik.

Reply

Plaats een reactie