Home Centrum Aktie voeren doe je samen, ook in de horeca

Aktie voeren doe je samen, ook in de horeca

door Emile van Aelst

In Leiden gingen zaterdag vier horecagelegenheden open of gedeeltelijk open. Café de Kruik, de Duke, Scarlatti en L’Esperance voerden op beperkte schaal actie. Bij “stadspark” Scarlatti zat het terras lekker vol met bezoekers die genoten van lekkere koffie, een portie lockdown-loaded fries met wildstoof, een hotdog XL of bv een beker vegetarische verse soep. Eigenaresse en voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Leiden Reanne Bakker was tevreden en maakte onderstaande foto.

De stoelen langs het water van het Rapenburg bleven leeg bij L’ Esperance.

Wel bleven regelmatig klanten even gezellig een praatje maken.

Er kwamen tegen vijf uur een paar BOA’s bij Scarlatti om te zeggen dat ze op moesten gaan ruimen, volgens Reanne Bakker werd het toch al fris dus geen probleem. Meer pech had René Dettmer eigenaar van de Café de Marepoort. Hij deed niet mee aan de actie, maar verkocht voor de deur take-away warme dranken. Een groepje klanten bleven even staan praten en dat leverde de Marepoort een officiële waarschuwing op. Nou ja het wordt duidelijk hoog tijd dat na de winkels en de scholen, ook de cultuur en de horeca weer opengaan.

Vanmiddag gaf burgemeester Lenferink in een gesprek met Sleutelstadverslaggever Chris de Waard aan dat hij zich vanavond in het wekelijks Veiligheidsberaad in Utrecht, waarin de voorzitters van de veiligheidsregio’s overleg voeren met het kabinet, hard wil maken voor versoepelingen in de horeca en culturele sector.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 18 januari 2022 - 7:02

de horeca bestaat straks niet meer, die gasten zijn al zo lang dicht, daar kan toch geen bedrijf tegenop. Straks hebben die gasten al hun pensioen al op voordat ze met pensioen gaan.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 18 januari 2022 - 7:42

Wat mij betreft mag de horeca ook open tot 8 uur ’s avonds.

Reply
rietepietz 18 januari 2022 - 19:35

En ondanks alle lockdowns verspreid het virus zich harder dan ooit, dus dan kan wat mij betreft alles wel gewoon open en moet ieder maar z’n eigen verantwoording nemen bij wat hij/zij doet.

Reply
Nicky 19 januari 2022 - 20:56

Mensen staan overal hutje op mutje (zelfs bij de testlocaties) maar de horeca mag niet open. Dat is bizar natuurlijk.

Reply

Plaats een reactie