Home Centrum Spontane kalenderactie levert 1150 euro op voor KIKA

Spontane kalenderactie levert 1150 euro op voor KIKA

door Emile van Aelst

Regelmatig zijn er op facebook mooie Leidse foto’s te zien, gemaakt door voormalig aannemer Dick Nieboer. Dick is geboren Leidenaar en is supertrots op zijn stadje. Hij is dan ook regelmatig in de stad te vinden en maakt dan overal foto’s. Afgelopen jaar kwam hij op het idee eens een kalender te maken met een aantal Leidse foto’s.

Heel verstandig van hem om er een verjaardagskalender van te maken, zonde om zo’n mooie kalender na een jaar weg te gooien.

Een aantal van zijn faceboek vrienden vroeg of ze niet een kalender konden kopen. Zo kwam Dick op het idee om er een aantal extra te laten maken en te verkopen. De opbrengst wilde hij graag aan KIKA schenken. Half november stuurde Dick mij een berichtje over zijn kalenderactie en dat hij graag de opbrengst aan iemand van KIKA wilde overhandigen en misschien dat ik daar dan wel een foto van wilde maken en er iets over schrijven. Natuurlijk wil ik dat, want dit soort spontane acties zijn zo waardevol.

Door alle coronabeperkingen liep het allemaal iets anders dan gepland. Dick vond het niet gepast om nu vertegenwoordigers van KIKA te laten opdraven om de cheque in ontvangst te komen nemen. De uitreiking ging even de ijskast in tot een beter moment. Ondertussen was het al januari en nog geen geschikt moment geweest. Dick appte me, ik ga die cheque niet meer uitreiken ik maak het wel gewoon over naar KIKA.

Ik vond dat eigenlijk niet kunnen, hij had er zoveel werk aan besteed en zelfs de meeste kalenders nog persoonlijk bezorgd bij de kopers om geld voor het goede doel uit te sparen. Ik stelde voor om dan voor de vorm een soort cheque symbolisch uit te reiken, want ik wilde toch aandacht aan zijn mooie actie geven. Van de week belde hij mij en zei, ik heb een cheque in elkaar gezet en het is morgen droog, kan je dan. Natuurlijk zorgde ik dat ik kon en sprak af bij de Visbrug.

Hij was samen met Ted Kerkhof, een goede kennis en fietsmaatje van hem.

We vonden het een goed plan de cheque symbolisch aan te bieden aan Ted Kerkhof.

Misschien een beetje in scene gezet, maar ik vind iemand die spontaan in zijn eentje zo’n actie opzet mag best in het zonnetje gezet worden.

Het bedrag is ondertussen overgemaakt naar KIKA.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 15 januari 2022 - 23:02

Je hebt gelijk, dit soort acties kun je maar beter stimuleren. Top gedaan.

Love as always
dimario

Reply
rietepietz 16 januari 2022 - 18:34

Win/win situatie, de één een mooie verjaarkalender en een prachtig doel weer een mooi bedrag.

Reply
Hans 16 januari 2022 - 22:13

Goede zaak om KIKA te steunen, doen veel goeds om de kinderen te genezen. Hans

Reply
Nicky 19 januari 2022 - 20:21

Hartstikke goed! Mooi kalender en een mooi opbrengst!

Reply

Plaats een reactie