Home Corona Toontje Lager zong ‘Zoveel te doen’ het duo D’rama’s zingt ‘Niets meer te doen’

Toontje Lager zong ‘Zoveel te doen’ het duo D’rama’s zingt ‘Niets meer te doen’

door Emile van Aelst

Ondanks een aantal versoepelingen was het toch even slikken vanavond na de persconferentie. We kunnen gelukkig weer winkelen en sporten, maar de kroeg en culturele instellingen blijven gesloten. Eigenlijk is er dus niets meer te doen. Stom toevallig kwam vandaag het lied ‘Niets meer te doen’ uit. Afgelopen maand schreef de voormalige Leidse glazenwasser Ramon van Hage het lied en het is eigenlijk de tegenhanger van het nummer ‘Zoveel te doen’ waarmee de band Toontje Lager in 1983 een hit had.

Sinds kort vormt Ramon een duo met Maurice Salari. Net toen ze hun eerste single, ‘Wij gaan stappen in de stad’ klaar hadden en uit wilden brengen kwam de derde horeca lockdown. Beetje ongepast om dan zo’n nummer uit te brengen vandaar dat hij even achtergehouden werd. Ramon baalde dat er niets te doen was en kwam opeens op het idee om het oude nummer van Toontje Lager te herschrijven naar deze tijd waarin er niets te doen is. Nadat alle toestemmingen binnen waren werd vorige week het nummer samen met Maurice ingezongen.

Het lied is actueler dan ooit, alhoewel het stukje over de winkels en de kappers vanavond ten dele achterhaald is, maar de horeca en cultuur zitten nog potdicht.

Een  schouwburg of bioscoop zit er niet in.

Gelukkig hadden ze de nieuwe van James Bond al gezien.

Sommige nummers komen precies op het juiste moment.

Ik denk dat duo D’Rama’s het eerste duo is dat zijn tweede single als eerste single uitbrengt 🙂

En nu maar hopen dat hun eerste single zo snel mogelijk uitgebracht kan worden.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 15 januari 2022 - 8:27

Van mij mogen de dingen gewoon allemaal open. We hebben ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Als je niet wilt, dan hoef je ook niet ergens heen.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 15 januari 2022 - 11:02

Toontje te laat…. Maar wie weet komt alles weer terug.

Reply
rietepietz 15 januari 2022 - 11:55

Dat is erg leuk gedaan, en inderdaad volkomen belachelijk dat theaters niet open mogen, als je érgens het aantal mensen goed kunt regelen dan dáár wel.

Reply
Nicky 18 januari 2022 - 22:20

De regels zijn natuurlijk ook zo krom als een hoepel. Hoewel ik het geen van allen mis, gun ik het iedereen van harte dat de hele boel snel weer open kan.

Reply

Plaats een reactie