Home Corona Pelle en Het avontuur met de zwaan, hoe een spreekbeurt eindigt in een boek

Pelle en Het avontuur met de zwaan, hoe een spreekbeurt eindigt in een boek

door Emile van Aelst

Gistermiddag kreeg wethouder Ashley North het eerste exemplaar van het boekje ‘Het avontuur met de zwaan’ dat gemaakt is naar aanleiding van een verhaal dat Pelle van Es aan zijn oma vertelde.

Het boekje is uitgebracht door de Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden en wordt aangeboden aan alle groepen 6 van de  basisscholen in de Leidse regio. Ook de colleges van B&W en gemeenteraden in de negen gemeenten in het verzorgingsgebied krijgen een exemplaar.

Het verhaal is eigenlijk bij toeval tot stand gekomen. Pelle vertelde zijn oma een verhaal dat hij had meegemaakt en dat hij een spreekbeurt op school moest houden. Oma Wil van der Burg is vrijwilliger bij de Dierenambulance en dacht, misschien is dit leuk voor een boekje. Ze herschreef het verhaal een beetje zodat het werk van de Dierenambulance er in duidelijk werd gemaakt. Uiteraard waren oma Wil en de moeder van Pelle er ook bij gisteren.

Het verhaal in het boekje gaat over Pelle die met een vriendje op weg naar de bibliotheek is om een spreekbeurt voor te bereiden.

Nadat het boekje wat betreft tekst klaar was, bleek dat een andere vrijwilliger mooi kon tekenen en maakte leuke illustraties bij de tekst.

Het is al met al een mooi boekje geworden over een zwaan die een vishaakje in zijn bek had en door de Dierenambulance werd opgehaald om geholpen te worden. Gistermiddag was het dan zover dat het eerste exemplaar kon worden uitgereikt. Jaap van Meijgaarden, voorzitter van de Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance-Vogelasiel Regio Leiden vertelde hoe het boekje tot stand gekomen is en waar hij allemaal verspreidt gaat worden.

Gelukkig is de hal van gebouw Level, het tijdelijke Stadhuis, lekker ruim dus kon iedereen zonder problemen bij de overhandiging aanwezig zijn.

De wethouder was erg benieuwd naar het verhaal en hoe de spreekbeurt van Pelle was afgelopen.

Het moment van de overhandiging viel in de categorie nieuwe Nederlandse spelletjes in plaats van oud Hollandse spelletjes. Het spelletje mondkapje op…………………

Mondkapje af en dan na de foto snel weer op. Een nieuw vermoeiend spelletje  🙂

Natuurlijk ook nog een foto met oma Wil.

Uiteraard had Jaap van Meijgaarden nog wel een klein wensenlijstje voor de wethouder, maar daar gaan ze eerdaags verder over praten.

Alle makers van het boekje op een rijtje. Ze mogen terecht trots zijn op het eindresultaat.

Op de laatste pagina’s van het boekje staan twee puzzels en informatie over de Dierenambulance en het Vogelasiel.

Meer informatie scan bovenstaande code of kijk even op de website.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 13 januari 2022 - 23:14

als Pelle een jaar of tien is, dan weet ik voor welke club zijn ouders zijn 😉 Wat leuk om op die leeftijd een boek te hebben naar aanleiding van jouw verhaal.

Love as Always
dimario

Reply
Sjoerd 14 januari 2022 - 8:43

Zoiets vergeet je je hele leven niet.

Reply
rietepietz 14 januari 2022 - 18:21

Wat moet dát leuk zijn voor deze knul. Al een beetje beroemd met z’n 10 jaar, wie kan hem dat nazeggen.

Reply
Nicky 18 januari 2022 - 12:33

Wat leuk, zeg! Zo jong en dan al je eigen boek hebben! En goed ook dat hij wel wist wie die zwaan kon helpen.

Reply

Plaats een reactie