Home Centrum Leiden heeft dit weekend het eerste tweedaagse muziekfestival van Nederland, Men in Blues repeteerde vandaag

Leiden heeft dit weekend het eerste tweedaagse muziekfestival van Nederland, Men in Blues repeteerde vandaag

door Emile van Aelst

Iedereen, zowel muzikanten als publiek, verlangt weer naar te gekke live optredens. Dit weekend kan je weer eens lekker genieten van goede muziek van blues, jazz, rock, singer-songwriters en alles er tussenin. Zaterdag en zondag is het online Glazen T(Huis) Leiden festival.

Zaterdag en zondag worden er vanaf vijftien locaties live streams verzorgt met elk uur een andere locatie en ander optreden. Het hele programma en alle meewerkende locaties zijn op facebook en of de website te vinden. Er is een doneerknop waarmee kijkers een bijdrage kunnen doneren. De opbrengst gaat voor een deel naar de bands en naar de Stichting Jeugd en Welzijn, die zorgt dat kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen toch mee kunnen naar bijvoorbeeld schoolreisjes of andere dingen die zij moeten missen. Vandaag gingen de mannen van Men in Blues de studio in om te repeteren.Normaal treedt Men in Blues elke zondagavond op in Café het Praethuys, vanwege corona is daar natuurlijk de laatste twee jaar weinig van gekomen. Vandaar dat er vanmorgen in een van de ruimtes van Hooidonk Audio gerepeteerd werd.Men in Blues speelt vaak in verschillende bezettingen met als basis bijna altijd Chris Koenen en Aad van Pijlen. Zondagavond met Tijn Koenen op drums.Ik ken Aad en Chris al vanaf ongeveer mijn vijftiende en heb ze in de meeste verschillende bands zien en horen spelen. Een korte opsomming. Aad van Pijlen speelde onder andere bij; Herman Brood, Livin Blues, Kamagurka, Jules Deelder en nu nog steeds naast Men in Blues regelmatig bij de Freelance Band. Chris Koenen speelde onder andere in de Blues Bastards, het Tiltteam, bij Jules Deelder en vormt regelmatig een duo met de Amerikaanse Pam MacBeth. Over Chris blijft mij een verhaal mijn leven lang bij en heb ik hier misschien al lang een keer geschreven. Maar ja het blijft een belachelijk verhaal. Tijdens het Kralingen Popfestival in 1970 trad Chris ’s nachts in een van de tenten op met zijn band White Rabbit. Met mijn chauvinistische en stoonde hoofd moest en zou ik de bus van de band zien binnen komen. Hoe ik het gedaan heb is mij nog steeds een raadsel, maar ik kwam achter het podium bij de artiesteningang terecht.  Op zich grappig, maar eerlijkheidshalve moet ik erbij vertellen dat op dat moment Jefferson Airplane, een van de topbands van het festival, optrad een optreden dat je eigenlijk niet mocht missen. Op het moment dat Jefferson Airplane een van hun grootste hits speelde reed de bus van White Rabbit binnen. Inderdaad je raadt het al ze speelden White Rabbit 🙁Zondag speelt Tijn Koenen op drums. Het blijkt dat de muzikale appel niet ver van de boom valt. Twee jaar geleden studeerde Tijn af aan de Jazzopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij is regelmatig in diverse bands als drummer te zien en vindt het natuurlijk altijd leuk zo nu en dan met zijn vader te spelen.Zondagavond gaat Fons Delemarre Men in Blues aankondigen op een Jules Deelderachtige manier.  Ook dat werd natuurlijk vanmorgen even doorgenomen. Ondanks dat het nog maar repeteren was, had ik het vanmorgen alweer helemaal naar mijn zin om weer eens livemuziek te horen. Heerlijk weer een weekend livemuziek.

 

Tijd,   Artiest en locatie

Ewald Ebbing, Pam MacBeth en Brian James

Sunday at 8

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 6 januari 2022 - 7:41

Muziek maken dat horen muzikanten te doen. En dat er maar veel geld opgehaald mag worden.

Love as always
dimario

Reply
rietepietz 6 januari 2022 - 20:21

Heel veel plezier dan maar, maar dat gaat vast wel lukken.

Reply
Nicky 7 januari 2022 - 14:52

Leuk initiatief! Veel plezier!

Reply

Plaats een reactie