Home Leiden Ik rij er al jaren langs en zie nu pas de foto

Ik rij er al jaren langs en zie nu pas de foto

door Emile van Aelst

Soms zijn fotogenieke plekjes dichterbij dan je denkt. Ik rij elke dag als ik Happy uit ga laten in De Leidse Hout over de Zweilandlaan. Natuurlijk zie ik dan de Maredijkmolen en in de verte molen de Herder, maar om er nu voor te stoppen nou nee niet echt.

Afgelopen week stond er iemand te fotograferen en al langsrijdend keek ik eigenlijk een beetje over zijn schouder mee en zag een prachtig plaatje.

Vandaag stopte ik even en maakte met mijn mobieltje een paar foto’s en ja ik moet nog een keer mijn gewone camera meenemen. De wieken draaiden snel rond en het was de sport precies een foto te nemen met molen De Herder op de achtergrond tussen de wieken.

Je kan er natuurlijk ook lekker aan geschiedvervalsing mee doen 🙂 Als je zegt een foto uit de zestiger jaren zou bijna niemand denken dat het niet klopt.

Of als je zegt, ik vond nog een oude aanzichtkaart met de twee molens erop, dan is er ook bijna niemand die twijfelt.

Ik denk dat ik eerdaags nog maar eens op mijn gemak gewone foto’s moet gaan maken.

 

Gerelateerde artikelen

9 reacties

Hans 4 januari 2022 - 0:37

Het zijn mooie foto’s, de molens lijken er wel speciaal voor zijn neergezet.
Op de foto’s kun je veel bewerkingen loslaten. Hans

Reply
די מריו 4 januari 2022 - 7:40

Die kun je mooi gebruiken als ansichtkaart naar het buitenland.

Love as always
Dimario

Reply
Ger Koper 4 januari 2022 - 7:55

Maandag 20 december was een heerlijke onbewolkte dag en kon ik er ook een foto maken toen ik het laatste stuk van het Limespad liep (zie blog). Schitterend plekje!

Reply
Sjoerd 4 januari 2022 - 8:20

Met een beetje materiaal kun je tegenwoordig iedere foto vervalsen. Dat is ook zo met mensen de zwart/wit foto’s inkleuren…

Reply
Yova 4 januari 2022 - 10:15

Je hebt wel mooie foto’s kunnen maken. Prachtig om te zien. Zwart en witte foto is ook apart om te zien. Molen hebben wij ook in de buurt zitten. Leuk gedaan zo!

Reply
Gerry Uit den Boogaard 4 januari 2022 - 17:43

Indedaad realiseer je je niet dat die molens vlak bij elkaar staan. En valt nog meer op omdat het winter is en minder begroeid.

Reply
rietepietz 4 januari 2022 - 18:19

Wat zóu het een mooi plaatje opleveren wanneer het water bevroren is en er een koek en zopie staat waar schaatsers even uit kunnen blazen.

Reply
Pieter de Krom 5 januari 2022 - 16:59

Ik zet mij al vele jaren in voor behoud van deze molens.

Reply
Nicky 7 januari 2022 - 14:42

Mooie foto’s! Ik word ook altijd heel nieuwsgierig als ik iemand zie fotograferen. Ik check ook altijd even of ze iets bijzonders zien wat ik over het hoofd gezien heb.

Reply

Plaats een reactie