Home 3 October/Leids Ontzet Danny en Pascal blij met hun nieuwe huis en……….een origineel Leids schildje

Danny en Pascal blij met hun nieuwe huis en……….een origineel Leids schildje

door Emile van Aelst

Je hebt Leidenaren, Leidenaren en super Leidenaren. Zo’n super Leidenaar is Danny van Zelst, alles bij en rondom Danny is Leiden. Met 3 oktober kan je Danny, zijn familie en vrienden niet over het hoofd zien. Hij jut iedereen op zich zo rood-wit mogelijk te kleden en geeft zelf het goede voorbeeld met zijn rood-witte broek, gebreide muts en trui. Het was dan ook niet raar dat hij in de prijzen viel bij de Rood-Wit Wedstrijd voor de meest rood-wit geklede Leidenaren met 3 Oktober.

Eind oktober ging ik met commissieleden van de 3 October Vereeniging bij Danny op bezoek om twee prijzen uit te reiken, hij won zowel de groeps- als best geklede persoon prijs. Bij hem thuis bleek al snel dat er veel Leiden in zijn huis te vinden was. Grote fotocollage aan de muur, diverse gadgets in de kasten en zelfs de skyline op de ruit van de serre. Hij vertelde dat ze eind van het jaar gaan verhuizen. Dat laatste knoopte ik in mijn oren want er borrelde al snel een leuk idee bij me op.

We slaan even een paar weken over. Nico Rijsbergen maakt al een aantal jaren diverse Leidse schildjes en sleutels. Toen de Pakjesboot van Sinterklaas in Leiden lag bood hij Sinterklaas een Leids schildje aan. Danny las het op mijn site en gelijk ,s avonds kreeg ik een mailtje van Danny, weet jij of die schildjes te koop zijn en hoe ik er aan kan komen. Opeens schoot mij zijn verhuizing en mijn plan weer te binnen en zei, ik ga kijken of ik er aan kan komen voor je. Ik belde de maker, Nico Rijsbergen, en vertelde het verhaal. Nico zag het direct helemaal zitten en zei ik wil hem graag een schildje aanbieden.

Woensdag kreeg Danny de sleutel en ik sprak af dat ik even langs zou komen met een verrassing. Nico zou mij ophalen en koffie komen drinken en wat denk je, ook voor mij had hij een verrassing. Staat toch geweldig twee handgemaakte witte Leidse ballen in een rode boom.

Nico had nog wat voorbeelden bij zich van schilden, waaronder het schild dat hij graag aan de gemeente wil aanbieden als de verbouwing van het Stadhuis achter de rug is.

Lachen Pascal en Danny hadden nog maar net de sleutel en dan al gelijk bezoek.

Danny wist ondertussen ongeveer wat hij ging krijgen, maar je zag de spanning op zijn gezicht groeien 🙂

Als een kind zo blij nam hij het schildje in ontvangst.

Handje geven mag niet, maar als Nico een vrouw was geweest dan had hij haar uit dankbaarheid gezoend 🙂

Gelijk even kijken waar hij buiten ongeveer komt te hangen.

Voorlopig zijn ze nog hard bezig met klussen en verhuizen, maar als eerdaags het schildje er hangt dan weet iedereen dat hier een op en top Leidenaar woont.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 31 december 2021 - 7:43

Die kan meteen aan de buurt laten zien wie daar woont. Mooi toch als je zo gek bent van je stad. En dat je partner het prima vind. Ik denk niet dat ik hier het huis vol mag hangen met Rotterdam. 😉 Ehhh, ik weet het wel zeker.

Wens je een rustige jaarwisseling en een goed begin.

Love as Always
dimario

Reply
Sjoerd 31 december 2021 - 8:25

Sommige mensen verdienen het gewoon.

Reply
rietepietz 31 december 2021 - 13:55

Het is gewoon een wapenschild…. maar dan anders, heel mooi.

Reply
Hans 31 december 2021 - 16:51

Met een een origineel Leids schildje is zijn huis helemaal af.
Dan is de grootste fan van Leiden helemaal tevreden. Hans

Reply
Nicky 7 januari 2022 - 13:39

Wat grappig! Dat fleurt de boel wel op! Die kerstballen zijn ook heel erg leuk.

Reply

Plaats een reactie