Home 3 October/Leids Ontzet 3 October Vereeniging bracht geen Geusjes, maar Kerstbroden naar het Leidse Leger de Heils

3 October Vereeniging bracht geen Geusjes, maar Kerstbroden naar het Leidse Leger de Heils

door Emile van Aelst

Normaal deelt de 3 October Vereeniging haring en wittebrood uit, maar nu met de Kerst kwamen ze kerstbroden brengen bij het Leger des Heils in Leiden.

De kerstbroden werden aangeboden dankzij een gift van Bakkerij van Maanen aan de 3 October Vereeniging. In de week van 3 oktober verkocht van Maanen Rood-Witte tompoucen, van elk verkochte tompouce ging 25 eurocent naar de 3 October Vereeniging. Begin november ontving 3 October voorzitter Rik Kamps een cheque van 850 euro uit handen van bakker Johan van Maanen.

Rik Kamps beloofde er een  mooie bestemming voor te zoeken en het liefst een met traditie. Het Leger des Heils heeft elk jaar haar traditionele Kerstdiner voor haar bezoekers. Vanwege corona kon het dit jaar niet doorgaan en zou er niets georganiseerd worden. Een van de bestuursleden kwam dit ter ore en bedacht dat het uitdelen van kerstbroden misschien wel een leuk idee zou zijn. Voorzitter Rik Kamps vond het direct een geweldig idee en zei er het volgende over „Tradities vieren is mooi. Tradities sámen vieren is nog mooier. De vrijwilligers van de 3 October Vereeniging maken dat jaar op jaar weer mogelijk tijdens de 3 oktoberfeesten. Het Leger des Heils doet dit tijdens de Kerstdagen. Het leek ons daarom mooi om hen hierin te steunen’. En zo kwam bestuurslid Annette Los met 120 kerstbroden naar het pand van het Leger des Heils.

Er moest wel een  trapje aan te pas komen om de rolcontainers uit te laden 🙂

Als de mensen niet naar het Leger des Heils kunnen, dan komt het Leger des Heils naar de mensen toe vertelde voorganger korpsleider Jan Kruidhof.

Dit jaar geen Kerstdiner in de grote zaal, maar gelukkig nog wel een lekker kerstbrood thuis bezorgd.

Mooi dat geld op deze manier besteed is. De tompoucen actie gaat een jaarlijkse traditie worden en eerdaags worden bijgeschreven in het rijtje, nou ja lange rij, van 3 October tradities. Namens de 3 October Vereeniging iedereen een heel gelukkig en voorspoedig 2022.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 27 december 2021 - 22:55

Kerstbroden smaken ook wel, er is genoeg voor iedereen. Hans

Reply
די מריו 28 december 2021 - 7:29

Dat is mooi dat die mensen even extra in het broodje ehhhh zonnetje worden gezet..

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 28 december 2021 - 8:15

Mooie actie, de meesten die zo’n brood krijgen zitten daar ook echt op te wachten.

Reply
rietepietz 28 december 2021 - 22:33

Een snee kerstbrood gaat er altijd in, sterker nog, die hoort er gewoon bij tijdens de kerstdagen.

Reply
Nicky 29 december 2021 - 14:56

Dat is inderdaad goed geregeld!

Reply

Plaats een reactie