Home Corona Drukke dagen voor Leidse Zonnebloem vrijwilligers

Drukke dagen voor Leidse Zonnebloem vrijwilligers

door Emile van Aelst

Voor de vrijwilligers van de diverse Zonnebloemafdelingen in Leiden zijn het drukke weken en dagen geweest. De Zonnebloem zet zich landelijk in voor onder andere ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Leiden kent een aantal afdelingen van de Zonnebloem die voornamelijk voor ouderen werken. Regelmatig organiseren zij leuke uitstapjes voor ouderen of gaan ze bij hen op bezoek. Normaal organiseren de afdelingen in de aanloop naar Kerst een kerstlunch of diner voor de ouderen. Vanwege de corona maatregelen kon dit al voor het tweede jaar niet doorgaan en maakten de vrijwilligers kerstpakketten voor de ouderen in de wijk.

Ik ging op aanraden van afdeling Zuid-West contactpersoon Irene Jonker een kijkje nemen bij het inpakken van de kerstpakketten voor de ouderen in Zuid-West.

In de kamer waren Rina Ouwerkerk, Nel Hoogeveen en Rika Zitman druk bezig 85 kerstpakketten in te pakken.

Aan elk pakket werd een door Rina Ouwerkerk handgemaakte kaart gehangen.

Buiten regende het en was het gewoon vies koud, maar binnen waande je je helemaal in de kerstsfeer.

Samen met Rina Ouwerkerk ging ik het eerste pakket aanbieden bij mevrouw Bos.

Mevrouw Bos was blij met het pakket en de aandacht van de Zonnebloem in deze toch wel saaie dagen door alle coronamaatregelen.

In de Merenwijk was het bestuur van de Zonnebloem afdeling Noord en Merenwijk ook druk bezig met het uitsorteren van kerstpakketten voor de ouderen in de buurt.

Hier hetzelfde verhaal in verband met corona geen gezellige bijeenkomst voor ouderen, maar waren Joke van den Berg, Lies Kriek en Sophia van Tongeren druk bezig de kofferbak van de auto vol te laden met pakketten om langs te gaan brengen.

Voor het bestuur van de afdeling Merenwijk was het een bijzondere dag. Bij gebrek aan nieuwe bestuursleden en vrijwilligers gaan ze als bestuur stoppen met deze afdeling en was dit hun laatste activiteit.

Voor de 82 jarige Joke van den Berg kwam er vandaag een eind aan 30 jaar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem waarvan 26 jaar als bestuurslid.

Voor de andere twee bestuursleden een goede reden om Joke even extra in het zonnetje te zetten.

Zonde dat zo’n afdeling moet stoppen bij gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden. Juist in deze tijd zijn de vrijwilligers van de Zonnebloem van onschatbare waarde voor onze ouderen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 24 december 2021 - 7:38

Dat zullen die mensen prettig vinden. Even een beetje de sleur doorbreken. Wat extra aandacht, want niet iedereen zal visite krijgen met kerst.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 24 december 2021 - 9:12

Haha, ik krijg nooit wat…

Reply
Suskeblogt 24 december 2021 - 11:12

Zo zijn heel wat mensen weer blij met zo’n bezoek.

Reply
rietepietz 24 december 2021 - 14:45

Ja jammer natuurlijk, maar ondertussen draait de halve maatschappij op vrijwilligers en dan is de rek er natuurlijk een beetje uit.

Reply
Nicky 28 december 2021 - 15:17

Wacht even, wacht even… Is die mevrouw 82? Dat zou je niet zeggen! Blijkt maar weer dat het goed is voor een mens om iets voor een ander te doen. Ik vind overigens dat kerstdorp in die kamer ook indrukwekkend.

Reply

Plaats een reactie