Home Centrum Lichtkunstwerken Skyline en Leidse Sleutels sieren deze winter de stad

Lichtkunstwerken Skyline en Leidse Sleutels sieren deze winter de stad

door Emile van Aelst

Wie vandaag op of langs de Beestenmarkt kwam zal zijn ogen uitgekeken hebben naar de Leidse Skyline, een set van vier prachtig verlichte Leidse monumenten.

De Skyline is bedacht, ontworpen en gemaakt door Edwin Haasbroek, daarbij met raad en daad bijgestaan door Bertram Wesselman. De Skyline is een vervolg op de Leidse Sleutels die Edwin vorig jaar maakte en in de Nieuwe Rijn stonden bij de Visfontein. De Sleutels zijn ook weer teruggekeerd in de Nieuwe Rijn en staan nu bij de Koornbeursbrug ter hoogte van ‘Vooraf en Toe’.

Elk jaar maken honderden Leidenaren en toeristen een foto van de verlichte Nieuwe Rijn. Dit jaar wordt hij extra mooi door de Leidse Sleutels die prominent in het water staan.

Het ziet er echt prachtig uit, ik mis alleen nog een beetje sneeuw.

De laatste dagen is er bijna geen wind en dat levert mooie spiegelfoto’s op.

En dat geeft soms erg leuke effecten.

Op weg naar de Beestenmarkt kwam ik onderweg nog twee mooie kerstbomen tegen op het terras van restaurant Scarlatti.

Gisteravond werd er nog druk gewerkt aan de Skyline en brandde alleen de Morspoort. Niet alleen het bedenken en bouwen, maar ook alle elektra veilig aansluiten is een aardige puzzel en klus.Met nog maar een element verlicht gaf het toch al een idee wat het ging worden.

Vanaf vandaag branden alle lichten en ziet het er geweldig uit. Drie keer Molen de Valk op een foto dat zie je niet vaak.Het is echt een aanrader te gaan genieten van dit licht in deze donkere tijd.De Skyline is mede mogelijk gemaakt door medewerking van de Stichting Sport in Beeld en het Centrum Management als cadeau aan de stad en als lichtpunt in deze tijd.En ook hierbij hoort toch een beetje sneeuw om het nog mooier uit te laten komen 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 18 december 2021 - 11:31

Hij is mooi die skyline, maar hij redt het natuurlijk niet bij die van Rotterdam.

Love As always
dimario

Reply
Sjoerd 18 december 2021 - 11:36

Ik dacht dat Eindhoven de lichtstad was, maar Leiden kan er ook wat van…

Reply
rietepietz 18 december 2021 - 18:23

Het zier er práchtig uit! Geef de hoop op sneeuw niet helemaal op, er is nog wel een kansje op wat sneeuw tijdens de kerstdagen, dus houdt de camera binnen handbereik.

Reply
Nicky 22 december 2021 - 11:49

Het ziet er prachtig uit. Dat heeft écht geen sneeuw nodig, hoor! Alsjeblieft, zeg!

Reply

Plaats een reactie