Home Centrum Geen Rotary Santa Run wel drie mooie cheques

Geen Rotary Santa Run wel drie mooie cheques

door Emile van Aelst

Eigenlijk hadden er vanavond 1574 of meer Kerstmannen, vrouwen en kinderen door Leiden moeten wandelen tijdens de jaarlijkse Rotary Santa Run. Helaas gooide ook bij dit evenement corona weer roet in het eten en ging het evenement niet door.

Het is al het tweede jaar dat de Santa Run niet door kan gaan en wie eerdere edities meeliep weet wat hij mist. Dat is natuurlijk triest voor de organisatoren, de deelnemers en de goede doelen waar de opbrengst naartoe gaat. Vorig jaar was in de zomer al vrijwel zeker dat de Santa run niet door zou gaan. Dit jaar dacht iedereen dat het wel door kon gaan en waren er ook al goede doelen uitgezocht. Dan is het extra triest dat het evenement een paar weken van te voren wordt afgeblazen. Dankzij de sponsors konden de organisatoren, Rotary Club Leiden en Stichting Sport in Beeld, toch een aantal cheques uitreiken aan de goede doelen. Vanmiddag kwamen de organisatoren en vertegenwoordigers van de goede doelen bij elkaar in de showroom van Matrix Frame, omdat de organisatie een verrassing had.

Ondanks het vroege uur waren er toch bubbels, alhoewel zowel met als zonder alcohol.

De Santa Run dit jaar ging niet door, daarom proostten Anita America-Mantel, namens Rotary Leiden, en kerstvrouw Joke Larrewijn alvast op de Santa Run van 15 december 2022.

De Kerstvrouw maakte een rondje waarin iedereen zich voor kon stellen en namens welke organisatie ze kwamen.

Behalve de bubbels was er ook voor een lekkere lunch gezorgd.

Na de lunch kwam het onderdeel waar eerlijk gezegd de meeste gasten natuurlijk voor kwamen, de uitreiking van de cheques. De eerste cheque was voor de Nierstichting en werd in ontvangst genomen door Sanne Kooter.

Het volgende goede doel was Vrouwenopvang Rosa Manus. Marion van Dongen, voorzitter Vrienden van Rosa Manus, en directeur/bestuurder Paula van den Boom waren dolblij met deze gift. Ze gaan het geld gebruiken om kinderen van cliënten volgend jaar een paar dagen op vakantie te sturen.

De Franse bakker Mamie Gourmande had ook nog een heel smakelijke verrassing voor Rosa Manus.

De volgende cheque werd in ontvangst genomen door Esther Karsch die met haar Stichting Puzzelstuk een levensloopbestendig woonzorgcomplex gaat opzetten voor 16 autistische personen met een laag IQ of andere beperking. De firma Burgy heeft aangeboden een fietsenstalling bij het huis te bouwen.

Ook voor de stichting Puzzelstuk was nog een extra verrassing. De Leidse vestging van de Sligro gaat de stichting helpen met de startup van de keuken.

Helaas geen Santa Run dit jaar, maar wel organisaties die heel gelukkig zijn met hun cheque.

Rutger de Ligny en Leo de Vogel, bestuursleden van de Stichting Sport in Beeld, kregen als dank voor hun inzet en als troost dat de Santa Run niet doorgaat een bierpakket.

Ook een bierpakket voor Jeroen Weijermars, aanjager van de Stichting Sport in Beeld.

Als laatste zette Anita nog haar dochter Yentl America en Joke Larrewijn in de bloemetjes als dank voor hun inzet.

Dit jaar geen Santa Run, maar zet vast in je agenda donderdagavond 15 december 2022 is de derde Rotary Santa Run Leiden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 17 december 2021 - 7:01

Kijk, dat is toch prachtig dat ze toch nog wat doneren. Dan hebben ze het begrepen. Hulp is altijd nodig.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 17 december 2021 - 8:09

Toch mooi dat ze op deze wijze toch middelen ter beschikking kunnen stellen.

Reply
rietepietz 17 december 2021 - 16:56

Eigenlijk tóch jammer dat het geld van de bubbels en de lunch niet óók naar het goede doel ging. Alle genodigden hadden toch gewoon thuis een bammetje kunnen eten?

Reply
Hans 17 december 2021 - 22:14

Rietepietz, heeft een punt.
Maar alle kleintjes helpen. Hans

Reply
Nicky 21 december 2021 - 23:07

Jammer. Het is toch wel een leuk gezicht die Santa-run. Maar die cheques zijn zeker de moeite waard.

Reply

Plaats een reactie