Home Centrum Avond lockdown gaat door wordt nog een hele puzzel wat te doen met de feestdagen

Avond lockdown gaat door wordt nog een hele puzzel wat te doen met de feestdagen

door Emile van Aelst

Het zat er in dat de avond lockdown en een aantal andere noodzakelijke beperkingen helaas nog wel even verlengd zouden worden. Tja en dan wordt het een hele puzzel wat te doen met de feestdagen. De horeca is al om vijf uur dicht, gelukkig kunnen we wel afhalen, maar het echte sfeertje ontbreekt.

Na vijf uur ligt het hele leven stil en voor het tweede jaar is er geen kerstmarkt, Santa Run of ijsbaan, dan wordt het een hele puzzel hoe je tijd door te komen.

Met de hele familie bij elkaar komen gaat hem in veel gevallen ook niet worden, maar we kunnen de dagen toch nog op een leuke manier vullen. Van de zomer presenteerde Dagobert Schulp van de Vliegershop de Leidse puzzel.

Op de puzzel staan afbeeldingen van bekende Leidse plekken. Als de puzzel af is lijkt het of je vanuit een caféraam de stad inkijkt en al die mooie plekken ziet.

Als je eenmaal de smaak van puzzelen te pakken hebt, dan wil je meer natuurlijk. Vanaf nu kan je ook even over de grens van Leiden heen wippen met de puzzel terug naar Oegstgeest.

In Leiden zijn foto’s gebruikt, in Oegstgeest is gekozen voor een tekening van het dorp. Op de puzzel staan ook beeldbepalende plekken in de streek, omdat Oegstgeest zich erg verbonden voelt met de streek.

Marjolein van der Jagt, Dorpsmarketeer van Oegstgeest ruilde afgelopen week in de Vliegershop de puzzel van Oegstgeest met een puzzel van Leiden. Vanaf nu staan de puzzels van Oegstgeest en Leiden broederlijk naast elkaar in de winkel. En wie weet liggen ze met de feestdagen samen gelegd en wel op tafel.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 14 december 2021 - 23:02

De avond lockdown is zeker niet echt prettig zo tijdens de kerstdagen.
Gelukkig is het al vroeg aan het donker worden.
Worden avondjes om een puzzel te maken. Hans

Reply
W brederode 15 december 2021 - 7:52

Geweldig!! Ik vraag hem aan de kerstman!! 👍

Reply
די מריו 15 december 2021 - 9:37

Ik zal eens kijken of er een puzzel is van mijn woonplaats.. maar ik denk eerder dat sommige wijken hier al een puzzel zijn om de goede plek te vinden.

Love As always
dimario

Reply
Sjoerd 15 december 2021 - 12:16

Van Heerlen is er een plattegrond puzzel, niet te betalen… Dan valt die van het Leids café best wel mee.

Reply
rietepietz 16 december 2021 - 17:39

Vervelen doe ik me echt niet hoor. Er ligt trouwens een puzzel van 4000 stukjes op de plank maar sindsdien heb ik alleen maar gewerkt en schiet de puzzel er helemaal bij in.

Reply
Nicky 18 december 2021 - 11:22

Brrr. Voor puzzelen heb ik geen geduld. En zo’n lockdown-kerst is helemaal niet zo erg, joh! Geen gedoe, lekker in joggingpak op de bank. Heerlijk!

Reply

Plaats een reactie