Home Leiden Pakketbezorger Post NL na uitzending ‘Een Vandaag’ door wijkbewoners in het zonnetje gezet

Pakketbezorger Post NL na uitzending ‘Een Vandaag’ door wijkbewoners in het zonnetje gezet

door Emile van Aelst

Vorige week woensdag liet ‘Een Vandaag’ zien hoe belachelijke arbeidsomstandigheden pakketbezorgers van Post NL  hebben. In de uitzending vertelde bezorger Jeroen Spelt over zijn werk als pakketbezorger. Vrijwel iedereen die de uitzending gezien heeft kon zijn of haar ogen bijna niet geloven. Als Jeroen zijn scanner een kwartier niet gebruikt is wordt dat gezien als pauze. Het aantal te bezorgen pakketjes en de tijd die daarvoor staat is totaal niet in verhouding. Om tijd te sparen plast Jeroen in een fles die hij in de auto heeft. Voordat je hebt uitgelegd dat je moet plassen en er iemand is die dat begrijpt en het toilet aanbied, ben je ook alweer een kwartier verder. Buurtbewoonster Annie de Hooge vond het mensonterend en wilde graag iets doen voor de pakketbezorger.

In de uitzending vertelde Jeroen dat pakketbezorgers vrijwel geen fooi krijgen en als ze iets krijgen dan is het meestal van ouderen. Annie dacht daar gaan we eens iets aan doen en startte een snelle inzamelingsactie in de hoop iets op te halen om Jeroen een kerstcadeau te geven. Ze benaderde bewoners van de omliggende straten en die waren direct enthousiast. Gistermiddag werd Jeroen opgewacht door een aantal bewoners uit de Annelien Kappeijnestraat, Marga Klompéstraat en de Brautigemsingel.

Annie de Hooge vertelde dat veel buurtbewoners spontaan hadden gereageerd op haar actie en daarom een feestelijke enveloppe met daarin 300 euro kon aanbieden.

Jeroen was sprakeloos door deze actie van zijn klanten in dit gedeelte van de Stevenshof.

Met een elleboogje bedankte Jeroen voor deze onverwachte verrassing.

Het hele feestje duurde uiteraard korter dan een kwartier anders zou het weer als pauze gezien worden. Wel kwam nog even het plassen in de fles ter sprake. Spontaan bood iedereen aan dat Jeroen in de toekomst gerust bij hun mag plassen.

Heerlijk zo’n spontane buurtactie. Het is dan wel geen wereldnieuws, maar wel een wereldinitiatief voor eigenlijk onwereldse arbeidsomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 11 december 2021 - 23:57

Mooi die spontane acties..

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 12 december 2021 - 8:13

Keurig geregeld, toch…

Reply
Hans 12 december 2021 - 10:36

Dit is nu een leuke actie als reactie op een scheefstand in de maatschappij.
De klanten waarderen trouwens hun bezorgers wel. Hans

Reply
rietepietz 13 december 2021 - 18:23

Pakketbezorgers hebben van mij geen last, ik bestel nooit iets per post. Maar het is bekend dat de bezorgers gruwelijk afgeknepen worden.

Reply
Nicky 14 december 2021 - 23:50

Dat is een mooie actie. Over dat plassen in een fles weiger ik na te denken. Handen wassen zit er niet in naderhand, vrees ik.

Reply

Plaats een reactie