Home Feestdagen Ganzen zijn echt dom en goedkope K.. Kerstlampjes zitten altijd in de knoop

Ganzen zijn echt dom en goedkope K.. Kerstlampjes zitten altijd in de knoop

door Emile van Aelst

Het zat vandaag allemaal een beetje tegen, alles duurde net iets langer en zeker als je haast hebt is dat een ellende. Volgens mij hebben ganzen elk half jaar een booster opvoeding nodig. Ik had ze van de zomer zo netjes geleerd waar ze over moesten steken en dat deden ze dan ook keurig.

Dat was in juli, maar mijn opvoeding is ondertussen volledig uitgewerkt zo te zien, dus sta je weer te wachten totdat de hele  familie overgestoken is.

Ik was even in de stad en heb me laten schetsen, hoe waar en door wie blijft nog even een verrassing, dat lees je morgen.

In bepaalde winkels ben ik een ramp en val onder de categorie, ohhh dat is leuk en kost bijna niets en kom dan weer thuis met iets waar ik eigenlijk niets aan heb.

Dat was ook het geval met deze kerstlampjes, vijf euro en ik hoorde ze roepen koop mij koop mij. Tja dan neem je dat mee he, er is in deze kitschmaand zeker weten ergens een plekje in mijn huis.

Ik heb het gevoel dat degene die dit in het doosje heeft gestopt gedacht heeft, ik onderbetaald dan zal jij je rot ergeren als het uit de doos komt, probeer het maar eens uit elkaar te krijgen.

Je eindigt dus op de grond en beter wordt het er niet op.

Nadat je drie keer hebt gedacht ik gooi het hele zooitje in de vuilnisbak en trap er nooit meer in, overwint toch de Hollandse zuinigheid en puzzel je vloekend verder. Uiteindelijk hangt het.

Ach als het eenmaal hangt ziet het er geinig uit. Ik vind het gewoon leuk elk jaar een maand in een grote kitschtent te wonen met veel lampjes.

Maar of deze lampjes terugkomen volgend jaar weet ik nog niet, geen idee hoe ik ze zonder in de knoop raken terug in de doos krijg 🙁

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 8 december 2021 - 22:46

Als je ook niet in de buurt bent Emile, gaan de ganzen gelijk hun eigen gang.
Er wordt veel onzin verkocht, maar goed we doen er allemaal aan mee.
Met geduld toch voor het raam gekregen, steren die stralen. Hans

Reply
Maarten Kersten 9 december 2021 - 1:33

Ik denk dat iedereen dat herkent, Emile, dat met die snoertjes, maar dat is hetzelfde met AL die friemelsnoertjes, dus ook met “oortjes” enz. Dapper dat je hebt doorgezet met dat sierlicht! Vonden die ganzen je nu ook maar een ‘lichtend’ voorbeeld…

Reply
די מריו 9 december 2021 - 6:53

Je kunt duidelijk spreken van een domme gans. Owh.. wat ben ik blij als ik dat zo lees. .. wij hebben nooit lampjes die in de knoop zitten…. want we hangen ze niet op… 😉

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 9 december 2021 - 7:38

Tsja, je hebt van die dingen die zoveel ergernis oproepen terwijl er alleen maar geduld voor nodig is…

Reply
rietepietz 9 december 2021 - 18:45

Maar eerlijk is eerlijk, het zier wél gaaf uit!~Laat ze gewoon hangen, dan ben je volgens jaar snel klaar. Je hoeft ze toch niet perse áán te doen.

Reply
Nicky 10 december 2021 - 23:59

Ze zijn wel heel erg leuk. Ik zou ook gezwicht zijn, denk ik. En die ganzen hadden jou gewoon niet herkend. Anders hadden ze dat niet gedurfd.

Reply

Plaats een reactie