Home Centrum Sinterklaas vierde zijn verjaardag op televisie bij Sleutelstad

Sinterklaas vierde zijn verjaardag op televisie bij Sleutelstad

door Emile van Aelst

Wat gaat de tijd snel, ik zie Sinterklaas nog zo aankomen zaterdag 13 november op de Leidse  Beestenmarkt en hij is zojuist alweer richting Spanje vertrokken.

Een mooi moment om even terug te kijken en mijn petje af te nemen voor alle mensen die zowel de intocht, als het Sinterklaas Nieuws op TV en alle andere activiteiten en bezoeken hebben geregeld. Uniek was dit jaar drie weken lang, drie keer per week het Sinterklaas Nieuws Leiden op Sleutelstad TV. Los van alle medewerkers, natuurlijk ook dank aan Kasteel Oud Poelgeest waar Sinterklaas en zijn gevolg welkom waren.

Ook een extra complimentje voor Dieuwertje Blok,  pfffff maak ik alweer de fout. Ik bedoel natuurlijk een extra complimentje voor Anneleen Lucas-Remijn die alle afleveringen van het Sinterklaas Nieuws Leiden presenteerde. Wie ze nog een keer allemaal wil terugkijken moet even op deze link klikken.

Als slot van drie weken Sinterklaas Nieuws kwam hij nog een keer even langs in de studio, tenminste waar blijft hij nou vroeg Anneleen zich samen met de kijkers af.

Gelukkig kwam de Sint toch nog samen met Piet Martino en Magic Piet die er een feestje van maakten in de studio.

Na het feestje hebben we natuurlijk foto’s gemaakt van Sinterklaas en zijn Pieten. Als ze in Nederland zijn zien ze er altijd tiptop uit, maar in Spanje lopen ze net zoals jij en ik thuis gewoon in hun joggurtpakkie rond.

Dit waren natuurlijk maar een paar van de vele Pieten die we de afgelopen weken in het Sinterklaas Nieuws Leiden hebben gezien. Helaas ook Sinterklaas moest aan corona denken dus geen overvolle studio en zo groot is het allemaal niet.

Elke Piet wilde natuurlijk nog even apart op de foto. Ik loop er even snel doorheen, in de fotoslideshow onderaan meer foto’s. Ondertussen kent natuurlijk iedereen Piet Martino en Magic Piet.

Hun nieuwste Sinterklaaslied, ‘Hey Sinterklaas’ sloeg dit jaar, net zoals hun eerdere nummers, gigantisch in en zag ik meerdere keren op tiktok langskomen.

Waar zouden we geweest zijn zonder de Hoofdpiet, die ook dit jaar weer de hele verhaallijn bedacht heeft.

Sinterklaas zou niet buiten hem kunnen.

Waar Hoofdpiet niet buiten kan, is zijn steun en toeverlaat Huispiet. Zonder haar zou het een zooitje worden en dat weet hij maar al te goed.

Sinterklaas mag blij zijn met zulke goede hulpen.Waar zouden we zijn zonder Sleutelpiet.Hij heeft heel wat keren problemen opgelost, door snel een nieuwe sleutel te maken.

Het heeft heel wat moeite gekost, maar we konden Muziekpiet een beetje in toom houden, anders had hij drie weken lang vierentwintig uur per dag zijn Muziekpietlied gezongen.

Het is maar goed dat Sinterklaas hem regelmatig in toom wist te houden.  Het gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf. Alles is van te voren gecheckt door de Checkpiet.

Gelukkig had Sinterklaas hem kunnen overhalen om na twee jaar weer mee naar Nederland te komen. Checkpiet was om een ieder bekende redenen er eigenlijk wel klaar mee om naar Nederland te gaan. Maar toen hij vorig jaar op tv zag hoe de kinderen genoten, pakte hij toch weer zijn checklijst en ging mee. Eigenlijk is dat met alle Pieten het geval, de wereld veranderd en dat is niet altijd leuk, maar je komt naar Nederland om de kinderen drie leuke weken te geven en daar gaat het hele feest om.

Anneleen gaat de Sint missen, maar ze hebben samen een afspraak gemaakt. Volgend jaar gaat Anneleen weer het Sinterklaas Nieuws Leiden presenteren.

Dank aan alle Pieten die de afgelopen weken zo keihard gewerkt hebben om een lach op de gezichten van de kinderen te toveren. In de fotoslideshow nog een paar foto’s uit de studio en daaronder de uitzending van het Sinterklaasfeest in de studio met het optreden van Piet Martino en Magic Piet.

Afscheidsfeestje van Sinterklaas in de studio van Sleutelstad.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Yova 6 december 2021 - 7:43

Drukke bedoeling geweest. Het is ook beter zo om te doen. Sint is ook dan weer voorbij. Volgende jaar komt weer terug naar nl. Leuke foto’s.

Reply
Sjoerd 6 december 2021 - 7:47

De kinderen kunnen in ieder geval tevreden zijn… Mooi dat iedereen zich blijft inzetten daarvoor.

Reply
די מריו 6 december 2021 - 12:29

Suggereer je nou dat ik een Yoghurtpak heb? Zelfs die heb ik niet eens gekregen van Sinterklaas.

Love As always
dimario

Reply
rietepietz 6 december 2021 - 18:06

Zucht…. gewoon jammer…je weet wel.

Reply
Nicky 9 december 2021 - 14:51

Echt fantastisch gedaan weer. Ik vind het zo’n leuke tijd. Dank je wel Sinterklaas en Pieten!
(Even braaf bedankten. Want je weet ’t niet, he? Misschien krijg ik volgend jaar dan ook iets in mijn schoen)

Reply

Plaats een reactie