Home Feestdagen Na Sinterklaas krijgen we……………inderdaad Kerst

Na Sinterklaas krijgen we……………inderdaad Kerst

door Emile van Aelst

Sinterklaas is de Nederlandse wateren nog niet uit of je ziet al overal de kerstversieringen en lichtjes tevoorschijn komen. Sinds mijn vijfentwintigste maak ik mijn eigen kerstkaarten, die standaard op 6 december in de bus lagen. Dat 6 december heb ik de laatste jaren laten schieten, omdat je er niet meer op kon vertrouwen dat ze dan ook werkelijk bezorgd werden. Een tweede punt is dat er op black friday een extra korting op je ontwerp is en dat scheelt op 225 kaarten aardig wat, het is dan alleen hopen dat ze een beetje snel bezorgd worden. Gelukkig kwamen ze vandaag binnen.

Het is denk ik niet moeilijk raden wat ik vanmiddag gedaan heb in de hoop voor vijf uur klaar te zijn. Dat was natuurlijk een race tegen de klok omdat ik uiteraard weer een aantal velletjes postzegels te kort had. Dat krijg je als je die van te voren koopt en niet teveel wil kopen om niet een half velletje over te houden, trap ik elk jaar weer in. Trouwens volgens mij heeft Post NL de hand in het aantal echtscheidingen. Elke scheiding is een extra kaart en extra postzegel en dat groeit aardig de laatste jaren 🙂

Gisteren in de snijdende kou de buitenverlichting opgehangen, blijf dat leuk vinden. Lekker strak en simpel.

Ondanks dat ik hier alweer acht jaar woon, valt het me toch elk jaar weer op hoelang het terras is als je de lampjes ziet hangen.

Stiekem had ik vorig weekend de kerstboom al neergezet. Gewoon omdat ik alle slechte coronaberichten en het rotweer helemaal zat was en dacht bekijk het maar ik zet lekker die boom vast neer.

Er zijn van die dingen die je ooit beslist en vrijwel nooit meer veranderd. Bijna iedereen herkent dit wel, op het moment dat je een nieuwe woning betrekt kijk je altijd eerst waar de kerstboom moet komen te staan. Op die plek zet je hem neer en hij blijft daar dan ook jaren staan al staat hij in de weg.

Dat had ik dus ook met de kerstboom en bedacht vorige week laat ik eens kijken hoe hij in de hoek staat. Waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht.

En hij kleurt nog mooi bij het schilderij van Dick Bakhuizen van den Brink ook.

En tja misschien overbodig om te zeggen, maar het is natuurlijk wel voor een groot deel een echt Leidse boom.

De komende dagen nog even de rest van de kerstspullen pakken en laat dan de sneeuw maar komen. Vrijwel iedereen moet toch thuiswerken dus bijna geen last in het woon-werkverkeer 🙂

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 7 december 2021 - 6:52

ejhhhh, ik moet dus zometeen door de sneeuw naar mijn werk en ik zie dat ik jou daar voor verantwoordelijk kan houden.

Love as always
dimario

Reply
Sjoerd 7 december 2021 - 9:01

Je bent er in ieder geval weer helemaal klaar mee…

Reply
Hans 7 december 2021 - 16:48

Inderdaad Emile, nu gaat het snel naar de kerst en de jaarwisseling.
We gaan het voor ons zelf ook maar zo gezellig mogelijk maken.
Gelukkig is Happy wel tevreden met zijn baasje. Hans

Reply
rietepietz 7 december 2021 - 18:27

Maar dan toch de 7de al in de bus, de 6de zou niet kunnen omdat post nl op maandag niet meer bezorgd. Kerstzegels over is trouwens niet erg , je mág ze het hele jaar gebruik maar dan moet je het verschil in prijs bijplakken

Reply
Nicky 10 december 2021 - 22:36

Het ziet er weer super uit, LG! Ik pas dit jaar even. De kans bestaat dat er met meubels gesleept gaat worden. Daar kan ik geen boom bij gebruiken.

Reply

Plaats een reactie