Home Centrum Kijkje achter de schermen bij online Meet-up in plaats van jaarlijkse gemeenteborrel voor Leidse ondernemers

Kijkje achter de schermen bij online Meet-up in plaats van jaarlijkse gemeenteborrel voor Leidse ondernemers

door Emile van Aelst

Over het algemeen is in Leiden de verhouding tussen ondernemers en de gemeente goed te noemen en weten ze elkaar ook regelmatig te vinden indien nodig. Behalve het vaste overleg tussen gemeente en verschillende organisaties is ook de jaarlijkse Gemeenteborrel een mooi moment om de banden aan te halen. De geplande borrel voor 1 december kon door corona helaas geen plaats vinden. In allerijl werd er een alternatief bedacht in de vorm van een online meet-up.

Als je de meet-up via internet volgde zag je een uur lang ongeveer dit beeld met zo nu en dan wat close-ups.

Om die beelden uit te zenden stond er tegenover de desks een hele crew om alles op te nemen en uit te zenden. In het kader van een en een is twee nam ik een kijkje achter de schermen, dan zag ik hoe het opgenomen werd en kon ook de meet-up volgen.

Leuk om te zien hoe iedereen bezig is de laatste minuten voor de uitzending. Nog even een kleurtje voor Martijn van Pelt, voorzitter VNO NCW Rijnland.

Ook wethouder Yvonne van Delft kreeg nog een kleurtje.

He vervelend mijn voet jeukt dacht Marleen Hogendoorn, nou ja beter nu dan straks.

Presentatrice Leila Prnjavorac nam nog snel even haar teksten door.

Even kijken of ik nog appjes heb dacht wethouder Paul Dirkse. Iedereen werd bij aankomst gecontroleerd op QR code en identiteitsbewijs. En dat die controles bij de Leidse culturele sector in orde zijn merkte Paul Dirkse aan den lijve.  Hij liet keurig zijn QR code zien, maar was zijn portefeuille vergeten en kon zich niet identificeren. Wethouder of niet, je komt er gewoon niet in en dus kon Paul door de regen weer terug naar huis om zijn portefeuille op te halen 🙂 ( sorry dat ik moet lachen Paul)

Nog even een ontspannen gesprekje voor het programma begint.

Je hebt wel eens van die twijfelmomenten, volgens mij is Yvonne van Delft kleiner dan Martijn van Pelt of ben ik nu zo in de war. Pffff gelukkig niet, Yvonne had een klein podiumpje achter de desk.

Als ik me verveel kan ik hotelletje spelen vanavond lachte Marleen.

Dacht ik even een vette roddel te hebben, viel het weer tegen. Yvonne vertelde het was echt leuk en gezellig om even na vijf uur uit eten te zijn. Uhhhmm uit eten na vijven???? Nou ja tussen de repetitie en de opname hadden ze eten gehaald voor ons en als je dat dan met zijn allen zit te eten voelt het toch als uit eten gaan. Kan het me indenken, maar het blijft zonde van de roddel 🙂

Het programma begon met een soort voorstel- en introductierondje. Het is niet te doen om een verslag van de meet-up te maken en misschien is het eerdaags wel terug te kijken. Twee zaken in het voorstelrondje vielen me wel erg op. Een duidelijk emotionele Nico Tates, voorzitter ondernemend Leiden, die vertelde hoe sommige ondernemers noodgedwongen hun pensioen aan het opeten zijn.

Ook het verhaal van Martijn van Pelt, voorzitter VNO NCW Rijnland, was aangrijpend. Een ondernemer in de reisbranche zag vorig jaar de bui al hangen en dacht ik ga het niet afwachten en overal om hulp vragen en stopte met zijn bedrijf.

Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel, er zijn ook veel ondernemers die zich er niet bij neer hebben gelegd maar op creatieve manieren proberen te overleven al is het vaak erg moeilijk. Ze worden gelukkig gesteund door het Crisisteam Economie in Leiden vertelde Yvonne van Delft.

Zo nu en dan kwam Marleen tussendoor met vragen van kijkers, daar was dus het hotelbelletje voor.

Er waren tijdens de uitzending ook twee insprekers zoals Manager Stadsbreed Erwin Roodhart.

Bob Hilgersom, commercieel manager HackDefence vertelde een en ander over veilig internetten en hoe belangrijk dat momenteel voor ondernemers is.

Het leek er op internet zo relaxed uit te zien, maar behalve de techniek stonden er ook diverse cameramensen tegenover de desks.

Voor je het wist was het uur alweer voorbij en kon iedereen tevreden terugkijken op deze online meet-up.

Hans Gennotte, accountmanager bedrijven binnenstad, kon tevreden terugkijken. Er was veel gekeken en er kwamen ook veel vragen binnen. De niet in de meet-up behandelde vragen worden uiteraard eerdaags alsnog beantwoord.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s en daar past als achtergrondmuziek in dit geval natuurlijk maar een nummer bij, “We geven hier in Leiden om lokaal” van De Slechte Band.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 3 december 2021 - 6:58

Het is nog een hele organisatie om het zo voor elkaar te krijgen.

Love As Always
Dimario

Reply
Willem 3 december 2021 - 13:34

Ik heb het life gevolgd. Het was een mooie uitzending. En dat niet alleen omdat mijn dochter Marleen mee deed. Ook een mooi beeld verslag door de Leidse Glibber gemaakt

Reply
rietepietz 3 december 2021 - 21:42

En toch jammer natuurlijk dat net nu het allemaal weer een beetje normaal werd alles weer op nul staat.

Reply
Nicky 6 december 2021 - 14:27

Zo. Dat ziet er toch wel zeer proffesioneel uit allemaal.

Reply

Plaats een reactie