Home Centrum Pakjesboot 12 van Sinterklaas ligt aangemeerd bij de Zijlpoort in Leiden

Pakjesboot 12 van Sinterklaas ligt aangemeerd bij de Zijlpoort in Leiden

door Emile van Aelst

Vanwege corona kon Sinterklaas dit jaar geen kinderen ontvangen in het Huis van Sinterklaas in de Waag. Noodgedwongen verblijft hij de meeste tijd op Pakjesboot 12, waar hij wel groepjes kinderen kan ontvangen. Gisteren legde Pakjesboot 12 aan in Leiden bij het Ankerpark tegenover de Zijlpoort. Ik ging even langs en gelukkig was Sinterklaas aan boord, hij zat even te bellen dus liep ik eerst maar even een rondje door de pakjesboot.

Ik reed over de Zijlsingel en dacht, kijk nou Pakjesboot 12 ligt aan de overkant.

Daar moest ik natuurlijk meer van weten en ging even kijken. De Pakjesboot wordt zwaar bewaakt tegen indringers. Om kinderen niet te laten schrikken zie je de bewaking niet, maar geloof mij maar die kanonnen staan er niet voor niets.

Eenmaal aan boord kwam ik gelijk Checkpiet tegen die druk was om alles te checken. Check, check, dubbelcheck.

Pfffffff wat een hoop cadeautjes. Niet verder vertellen hoor maar ik heb even gekeken of er namen op stonden, helaas ik zag mijn cadeautje er niet tussen.

En moet je berekenen dit zijn alleen maar de pakjes die niet in het pakjesruim liggen waar de sleutel kwijt van is.

De Inpakpietjes waren druk aan het inpakken.

Checkpiet had een probleempje, bij een check bleek dat er een paar noten op de notenbalk misten.

Ik wenste hem succes en glipte achter hem langs, want ik had iets gezien waar ik wel heel benieuwd naar was. De slaaphut van Sinterklaas.

Ik ging maar eens kijken of Sinterklaas al klaar was met bellen en mij kon ontvangen. Oh kijk Sinterklaas speelt zeker ook piano, vast om nieuwe Sinterklaasliedjes te oefenen.

Hee meneer Glibber wat fijn dat u even langs komt, kunnen we weer even gezellig bijpraten na alle drukte van de intocht.

Kijk eens wat lief, dat jongetje Nico kwam net een cadeautje voor me brengen.Kijk een mooi schildje met de Leidse Sleutels, ik denk dat ik hem bij de voordeur van mijn kasteel in Spanje ga hangen. Maar wat is die Nico’tje groot geworden zeg.

Sinterklaas ik ga u niet verder storen, want u heeft het nog druk genoeg. Goed zo Leidse Glibber en tot ziens he.

In het weglopen hoorde ik hem nog roepen, vergeet niet een handje verse pepernoten mee te nemen voor onderweg. Ik kwam gelukkig nog langs de keukenpieten om een paar pepernoten te scoren.

Meneer glibber kom eens kijken wat we aan het maken zijn, een enorme grote taart voor de verjaardag van Sinterklaas.

Zo jullie zijn hard aan het werk zoals iedereen hier op de Pakjesboot, dus ik ga maar gauw naar huis. Vergeeeeeeeeeeeet je pepernoten niet Glibber.

De Pakjesboot ligt ook woensdag nog in Leiden. De opbrengst van de pakjesbootdagen wordt gebruikt om het historische schip te onderhouden zodat generaties lang nog kunnen genieten van de enige echte Pakjesboot 12 van Sinterklaas.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 1 december 2021 - 0:11

Ik wilde gaan fietsen naar de pakjesboot… maar er zat een pepernoot in mijn band.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 1 december 2021 - 7:42

Leuke beelden van de pakjesboot, maar eh, als dat kanon afgaat is die hele boot in gort, met Sinterklaas erbij…

Reply
rietepietz 1 december 2021 - 20:40

Keuken Pieten? ik zie alleen keukenprinsessen, maar die zijn ook nodig natuurlijk.

Reply
Nicky 3 december 2021 - 15:17

Ik probeerde in te zoomen op de foto van het boek van Sinterklaas om te kijken of ik er in sta. Lukte niet. Er zit dus niks anders op dan af te wachten….

Reply

Plaats een reactie