Home Leiden Piet Martino & Magic Piet, Sinterklaas en de Maretoeters vierden feest bij speeltuin Zuiderkwartier

Piet Martino & Magic Piet, Sinterklaas en de Maretoeters vierden feest bij speeltuin Zuiderkwartier

door Emile van Aelst

Het was zondagmiddag groot feest in het clubhuis van speeltuinvereniging Zuiderkwartier. Niet alleen Sinterklaas werd verwacht, maar ook Piet Martino en Magic Piet waren gekomen, het werd voor de kinderen een heel verrassende middag. Toen de kinderen binnenkwamen was er geen Sinterklaas te zien, wel waren er twee Pietjes maar die wisten ook niet zeker of Sinterklaas zou komen.

Zou er dan misschien een leuk optreden komen hoopten de kinderen. Ben ik niet goed genoeg dan dacht DJ Piet, ik heb muziek en kan het dus gezellig maken en begon gelijk met leuke sinterklaasliedjes te draaien.

Tja daar zitten we dan te zitten dachten de kindertjes, we hadden op iets meer spanning gehoopt en Sinterklaas is er ook al niet.

Het licht ging uit de muziek zwelde aan en ja hoor daar waren ze Piet Martino en Magic Piet.

Als die twee binnen zijn dan weet je dat het feest gaat worden.

Pfffff het werd nog even spannend en de kans dat we geen cadeautjes zouden krijgen dit jaar was heel dichtbij. Magic Piet had in plaats van chocolade munten het echte geld van Sinterklaas meegenomen en in een andere zak zaten ook nog de goudstaven van Sinterklaas. Dan is er natuurlijk geen geld meer voor cadeautjes.

Na heel veel moeite en met hulp van de kinderen kon hij de zakken met geld en goud weer terug toveren naar het huis van Sinterklaas.

Piet Martino belde even met Huispiet om te checken of de zakken weer terug waren in het huis van Sinterklaas. Huispiet ging even kijken, check check dubbelcheck, ja Martino ze staan hier. En Martino Sinterklaas is onderweg hoor die zal er zo wel zijn.

Gelukkig was alles goed gekomen en konden we Sinterklaas verwelkomen en daar horen vlaggetjes bij natuurlijk.

Sinterklaas kwam niet alleen, hij had blaaskapel De Maretoeters meegenomen.

Dat werd natuurlijk gelijk weer feest. Onderaan in het filmpje kan je het feestje even meebeleven.

Al snel was de zaal een grote polonaise.

Piet Martino vertelde dat Sinterklaas even ging zitten en dat dan alle kinderen hem een handje konden geven.

Het is ook zo’n leuke Piet he die Martino. Als jullie allemaal in de rij gaan staan kunnen jullie Sinterklaas een handje geven en maakt Leidse Glibber van iedereen een foto. In mijn kinderjaren heb ik geleerd spreek nooit een Piet tegen, dat zou je cadeautjes kunnen kosten. Het resultaat van de foto’s zien jullie terug in de fotoslideshow.

Het was ook heel leuk om al die kinderen even op de foto te zetten.

Nadat alle kindertjes langs geweest waren natuurlijk nog een groepsfoto van De Maretoeters en de Pieten met Sinterklaas.We mogen natuurlijk alle vrijwilligers niet vergeten. Even snel mondkapje naar beneden en dan snel op de foto.

Er was nog een verrassing. Lucas Mieremet is al ruim tien jaar vrijwilliger en was de drijvende kracht achter de bouw van het nieuwe clubhuis. Vandaar dat Sinterklaas een cadeautje voor hem had.

De Sleutelpiet had speciaal voor Lucas een schildje met de Leidse Sleutels gemaakt. Lucas wist er direct al een mooi plekje voor, hij hangt hem boven de deur van het clubhuis.  En zo kwam er een eind aan heel leuke Sinterklaasmiddag.

Alhoewel,……bijna een eind, want de Bezorgpieten hadden een heleboel pakjes bezorgd bij de portiersloge van de speeltuin en die moesten nog uitgedeeld worden.

In het filmpje een sfeerimpressie van de middag, daaronder de fotoslideshow met alle foto’s.

En dan nog even genieten van de foto’s.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 29 november 2021 - 8:34

Ach, die kinderen hebben er nog even van kunnen genieten…

Reply
די מריו 29 november 2021 - 13:13

Wat moeten we toch zonder de Sinterpiet.

Love As Always
Dimario

Reply
Yova 29 november 2021 - 13:55

Kinderen kunnen geweldig genieten. Druk bezocht daar. Hadden toen genoten. Leuke foto’s. En vooral gezellig!!!

Reply
rietepietz 29 november 2021 - 18:04

Nee DJ Piet is inderdaad niet goed genoeg, je weet wat ik bedoel. Maar dikke pret voor de kindjes, at is duidelijk. Wel allemaal dicht bij elkaar hé!

Reply
Hans 29 november 2021 - 22:28

Nou sinterklaas kan zich ook dit jaar weer omringen met vele fans. Hans

Reply
Nicky 2 december 2021 - 21:58

Pfff. Die spanning altijd weer. Gelukkig liep het weer goed af.

Reply

Plaats een reactie