Home Cultuur Rapper Willie Wartaal leescoach bij De Weddenschap

Rapper Willie Wartaal leescoach bij De Weddenschap

door Emile van Aelst

Rapper Willie Wartaal is dit jaar een van de leescoaches van De Weddenschap. Gisteren was hij op bezoek bij leerlingen van het Beroepscollege en VSO Leystede.

De Weddenschap wordt georganiseerd door de Stichting Lezen en elf jaar geleden geïntroduceerd door Peter van Duijvenbode. Het oorspronkelijke idee is afkomstig uit Vlaanderen, de bedoeling is dat kinderen in een half jaar tijd drie boeken lezen vertelde Peter van Duijvenbode.

De kinderen worden extra aangemoedigd om te lezen door een weddenschap aan te gaan met een bekende Nederlander. Dit jaar proberen influencer en artiest Selma Omari, componist en gitarist Memru Renjaan en rapper Willie Wartaal de kinderen te ondersteunen bij het lezen. In Leiden gaf rapper Willie Wartaal de aftrap voor de leerlingen van de Leystede.

Willie legde eerste uit hoe belangrijk lezen is en hij hoopte dat de kinderen ook gingen lezen omdat je er alleen maar slimmer van wordt en vaak even in een andere wereld terecht komt.

Bijna een uur lang mochten de kinderen vragen stellen en kregen overal antwoord op.

Een van de boeken die hij kon aanraden was ‘Het geheime dagboek van Adrian Mole’.

Hij verlootte een van de boeken en de gelukkige was Jaycelyl.

Hij had er natuurlijk wel iets persoonlijks in geschreven.

Een uur is sneller voorbij dan je denkt, er was nog maar net tijd over om met zijn allen de weddenschap te ondertekenen.

Willie Wartaal tekende zelf als eerste.

Al snel stond er een hele rij kinderen die de weddenschap graag aangingen.

Wel handig om ook je eigen boek mee te nemen en te laten tekenen door Willie Wartaal.

Zo die handtekening is binnen en ook gelijk het eerste boek al uitgelezen.

Al snel was het hele blad gevuld met namen.

Willie Wartaal nam daarna alle tijd om met zijn allen op de foto te gaan.

Na afloop vroeg Sleutelstad verslaggever Casper Chaudron wat de kinderen moesten doen als tegenprestatie als ze geen drie boeken hebben gelezen. Mijn vuile sokken opeten schaterde hij.

Ik zou het wel weten en gelijk gaan lezen 🙂 De Weddenschap duurt tot 30 april, docenten kunnen hun klassen nog opgeven om mee te doen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 25 november 2021 - 7:56

Die weddenschap was ik op die leeftijd ook wel aangegaan. Lijkt me ook heel leuk van die kinderen…

Reply
די מריו 25 november 2021 - 8:43

Ja leuk voor die kinderen. Hopelijk stimuleert het in het lezen. Ik heb het heel veel gedaan tot dat ik kinderen kreeg en daarna ben ik gestopt. Stom eigenlijk.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 25 november 2021 - 14:05

Tja, die aanmoediging had ik vroeger niet nodig, ik as graag. maar ja, toen was er natuurlijk zóveel minder afleiding van TV en computer.

Reply
Nicky 26 november 2021 - 16:23

Lezen is zo’n fijne hobby. Heel leerzaam ook dus die weddenschap is een goed idee. Leuk ook; een rapper als coach! Dat spreekt die kinderen vast aan.

Reply

Plaats een reactie