Home Centrum Leiden Marathon gaat de Singelloop organiseren en start op 22 april op de Lammermarkt

Leiden Marathon gaat de Singelloop organiseren en start op 22 april op de Lammermarkt

door Emile van Aelst

Komend voorjaar start op  vrijdagavond 22 april de 45e Singelloop, alleen niet zoals al tientallen jaren op de Langegracht maar op de Lammermarkt. De Langegracht ligt dan nog open en eigenlijk is de Lammermarkt een betere start en finishplaats omdat deze direct aan de Rijnsburgersingel ligt.

Vandaag werd een convenant getekend tussen de Leiden Marathon en de organisatie van de Singelloop. De Singelloop werd van oudsher door de Leidse Politie Sport Vereniging georganiseerd en in later stadium sloot het Leidsch Dagblad zich daarbij aan. Zowel de LPSV als het Leidsch Dagblad trokken zich terug als organisator. Zodoende werd gevraagd of de Leiden Marathon de Singelloop wil adopteren. Vandaag kwamen de besturen van Singelloop en Marathon bij elkaar om het convenant te tekenen.

Onder toeziend oog van de beide besturen en de pers werd het convenant getekend.

Nadat de papieren heen en weer waren gegaan en allemaal getekend, was de overdracht een feit.

Eigenlijk zou de overdracht eerder dit  jaar al plaats gevonden hebben, maar werd keer op keer door corona uitgesteld. Nu was het dan eindelijk een feit.

De Leiden Marathon wordt de organiserende partij, maar het huidige Singelloopbestuur blijft voorlopig volledig meewerken. Mede hierdoor wordt ook gewaarborgd dat er aan de opzet van de Singelloop niets veranderd. De Singelloop blijft de gezelligste loop van Leiden voor het hele gezin.  Deelname nog steeds 4 euro en de volledige opbrengst gaat weer naar een aantal goede Leidse doelen.

Gertjan van Geen en Tjeerd Scheffer zetten voor Sleutelstad journalist Reanne van Cleef alle afspraken nog even op een rijtje.

Het zal even wennen zijn, maar we hebben 22 april wel genoeg ruimte op de Lammermarkt en met zicht op een deel van de 6,7 kilometer Singels die we moeten gaan lopen.

Vrijdagavond 22 april 2022 om 19.30 uur start van de 45e Leidse Singelloop.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 24 november 2021 - 8:18

Mooi toch, het zou zonde zijn als die geen doorstart zou hebben.

Reply
rietepietz 24 november 2021 - 18:35

Een loop. betekent dat gewoon lopen of toch hard lopen. Mijn hardloopbenen laten het afweten, de gewone loop benen doen het nog.

Reply
Nicky 25 november 2021 - 15:14

Da’s in elk geval geregeld. Net op tijd 😉

Reply

Plaats een reactie