Home Corona Ton vijftig jaar Hulpsinterklaas, een dag vol verrassingen en een rondvaart. Een 10+ blog!!

Ton vijftig jaar Hulpsinterklaas, een dag vol verrassingen en een rondvaart. Een 10+ blog!!

door Emile van Aelst

Een van de leukste onderdelen van het Sinterklaasfeest is het elkaar op Sinterklaasavond op een leuke manier een hak te zetten door middel van surprises en gedichten. Ook in het dagelijks leven richting Sinterklaasavond weten de Pieten leuke grappen te verzinnen, dat merkte gisteren Hulpsinterklaas Ton die al vijftig jaar Sinterklaas mag helpen in deze drukke tijden.

Stomtoevallig wonen er in Leiden een paar Hulpsinterklazen. Omdat door coronabeperking het Huis van Sinterklaas niet voor het publiek open is hebben ze na de intocht van vorige week iets minder te doen, des te leuker is het als Sinterklaas je toch oproept om te komen. Een van die Sinterklazen is Ton die dit jaar vijftig jaar Hulpsinterklaas is. Hij was gevraagd zaterdag een rondvaart met de Pieten te maken. Wat hij niet wist, was dat de Pieten verschillende verrassingen in petto hadden. Zo werd deze dag zijn vriendin Linda samen met goede kennis Simone Hulproetveegpiet. Uiteraard wist Ton van niets.

Er was om elf uur met Ton afgesproken en even voor elf ging een andere Hulpsinterklaas in de stoel zitten bij de grimeur. Ton kwam binnen en keek raar op toe Hulpsint Jan in de stoel zat. Wat kom jij doen vroeg de Hulpsint, jij kon toch niet vandaag.

Nee ik ben vandaag Sinterklaas zei Ton. Nee joh jij had toch afgezegd vandaar dat ik er nu ben, toch wel jammer voor je maar ik ben nu al zo goed als klaar. Vanuit het hoekje waar ik stond had ik even het idee de primeur van een ontploffende Hulpsinterklaas te kunnen vastleggen. Ton was duidelijk teleurgesteld en zelfs geïrriteerd dat hij voor niets was gekomen.

Op dat moment kwam Jeffrey, die erg lijkt op de hoofdpiet, te voorschijn om te vertellen dat het een grap was.

Opgelucht kon Ton er later hard om te lachen, hij was echt even bang geweest dat hij uitgerekend in zijn vijftigste jaar niet mee mocht doen.

De eerste grap was geslaagd en aan de andere kant van de zaak werd druk gewerkt aan de tweede grap.

De vriendin en de goede kennis van Ton waren ondertussen omgetoverd door Hulproetveegpieten.

Erg leuk was dat Omapiet ook deze dag gekomen was.

Eigenlijk is Omapiet een klein beetje met pensioen en komt alleen nog bij heel speciale gelegenheden en dit was zo’n gelegenheid.

Jeffrey ging ondertussen even langs bij Hulpsinterklaas Ton en had een belangrijke vraag. Sintreklaas heeft u in die vijftig jaar wel eens twee vrouwelijke Hoofdpieten gehad. Nee Jeffrey dat is me helaas nooit overkomen.

Nou draait u zich dan maar om, want u heeft vandaag twee vrouwelijke Hoofdpieten. Neeee he, hoe kan dit nu weer, nee stelletje vuillakken, jullie moesten vroeg de deur uit voor boodschappen zei je.

Grapje ouwe klaas.

Oh wat leuk, maar we hebben het er thuis nog wel over 🙂 🙂 🙂

Even later werd het tijd voor koffie en de volgende verrassing.

Er waren nog een paar cadeautjes. Uiteraard een hoop tekeningen van de kindertjes.

Na vijftig jaar speculaas, schuimpjes en pepernoten eten heb je wel iets anders verdiend en dus kreeg Ton een dinerbon. Daarnaast kreeg hij nog een heel bijzonder cadeau, een bordje met de Leidse Sleutels, maar in de baarden van de sleutels zat het kruis van de kleding van Sinterklaas.

Het werd ondertussen hoog tijd om naar de boot te gaan. Even Adriènne Hoppenzak bedanken voor de gastvrijheid in de grootste verkleedkist van Nederland.

Minipiet en de Hoofdpieten erbij en dan kunnen we op weg naar de boot.

Snel nog een foto voor de deur bij Hoppezak.

Oppassen met oversteken natuurlijk.

De bussen bleven keurig even wachten tot Sinterklaas en alle Pieten waren overgestoken.

Kijk allemaal kindertjes binnen.

De boot lag al klaar om Sinterklaas en de Pieten door de stad te varen.

Omdat Het Huis van Sinterklaas helaas op het laatste moment niet doorgaat dit jaar, voer Sinterklaas niet alleen zaterdag, maar ook komende woensdag en zaterdag door de stad.

Ook aan boord weten de Pieten er een feestje van te maken.

Voor Hulpsinterklaas Ton was het een dag om nooit te vergeten en een stimulans om nog jaren door te gaan.

In de fotoslideshow meer sfeerfoto’s van deze aparte dag.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Nicky 22 november 2021 - 8:42

50 jaar! Dat is toch wel een prestatie van formaat. Die leuke verrassing was dus helemaal op z’n plaats.

Reply
Sjoerd 22 november 2021 - 9:05

Dat risico loop je inderdaad als je zolang ergens aan meedoet.

Reply
די מריו 22 november 2021 - 9:13

Maar goed dat dit goed is gekomen, anders had ik problemen gezien rond 5 december.

Love As Always
Dimario

Reply
Hans 22 november 2021 - 12:35

Zie je wel da Sinterklaas heel oud is. Hans

Reply
rietepietz 22 november 2021 - 18:31

Zó jammer, dit was nou duidelijk zo’n geval dat de hulp sint zich tijdens de boottocht suf had zitten denken wie die zwarte pieten dan wel waren, de grap zou 3x keer zo leuk geweest zijn als de Pieten onherkenbaar waren door zwarte te schminken. Dát is gewoon waarom Piet zwart moet zijn, om de papa;s en de mama’s van de kindertjes die hij bezoekt óók even op de hak te nemen terwijl de kinderen niets in de gaten hebben.

Reply

Plaats een reactie