Home Corona Prachtige kalender te koop om Issoria Hospice & Thuis te steunen

Prachtige kalender te koop om Issoria Hospice & Thuis te steunen

door Emile van Aelst

Issoria Hospice & Thuis is voor een groot deel afhankelijk van giften en acties om het hospice te steunen. Gelukkig zijn de Leidenaren en het bedrijfsleven betrokken bij Issoria en proberen dan ook regelmatig te steunen door middel van giften en allerlei acties.

Daarnaast proberen de Vrienden van Issoria op allerlei manieren door middel van acties en evenementen geld in te zamelen. Een van de grote acties om Issoria te steunen was De Slag Om Leiden  die elk jaar een mooi bedrag bijeen bracht. Helaas door corona is De Slag al twee jaar niet doorgegaan en dat scheelt een behoorlijk kapitaal aan steun voor Issoria. Er wordt alweer hard gewerkt aan een nieuwe Slag om Leiden in 2022, het zou toch mooi zijn als er dan weer net zo’n mooi bedrag als de laatste keer in 2019 wordt opgehaald.

Het is extra triest dat er geen steun via evenementen en acties is geweest, omdat door de coronacrisis de kosten voor de zorg en verzorging  enorm gestegen zijn. Er zijn allerlei maatregelen genomen om besmetting tegen te gaan zoals spatschermen, mondkapjes en tijdelijk anders inrichten van bepaalde ruimtes. Uiteraard hebben de Vrienden van Issoria niet stil gezeten. Er is een prachtige Leidse kalender gemaakt met foto’s van Carla Mathee die zij gemaakt heeft toen Leiden in lockdown was. Prachtige foto’s van een vrijwel stille stad. De kalender kost 10 euro en de volledige opbrengst gaat naar Issoria. Via de website is de kalender te bestellen en klik hier om voorbeelden van de foto’s te zien.

Sinds vandaag is de kalender ook te koop in de Pieterskerkchoorsteeg, de steeg schuin tegenover het Stadhuis.

Vandaag ging Robert-Jan Stoop de kalenders langsbrengen bij Silvia Frölich en Sandra Uitendaal.

Bij Silvia in damesmodewinkel NextDoor by Sil kan je dus niet alleen mooie damesmode kopen, maar nu ook de Issoria kalender.

Schuin aan de overkant werkt Sandra in de winkel Naturals by San, ook hier ging Robert-Jan kalenders voor de verkoop brengen.

Ik weet niet of het jullie opvalt, maar mijn aandacht werd getrokken door iets achter Sandra toen ik deze foto maakte.

Niet alleen de mooie foto van de Morspoort viel op, maar ook deze twee mooie bordjes met de Morspoort en de Pieterskerk. Het is dus naast alle andere artikelen volop Leiden in haar winkel.

De bordjes zijn leuk en moet je ook zeker meenemen, maar het belangrijkste is nu dat de kalender van Issoria met Sinterklaas en Kerst veel gegeven wordt. Het zou toch een geweldige kerstgedachte zijn als alle kalenders tegen het eind van de maand verkocht zijn.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 19 november 2021 - 7:41

Heel mooi, ik gun het ze dat ze allemaal met de kerst verkocht zijn.

Reply
rietepietz 19 november 2021 - 18:41

Eigenlijk is het een grof schandaal dat een hospice, dat al vrijwel helemaal op vrijwilligers draait, hun kosten niet vergoed krijgen uit het zorgpakket.

Reply
די מריו 19 november 2021 - 20:54

De hospice, die pas door de meeste mensen aan het einde van het leven wordt gewaardeerd.

Love As always
dimario

Reply
Nicky 20 november 2021 - 12:52

Rietepietz zegt weer eens wat ik denk. Dat doet ze wel vaker, trouwens.

Reply

Plaats een reactie