Home Leiden Speeltuin Stevenshof gaf gratis speelgoed weg

Speeltuin Stevenshof gaf gratis speelgoed weg

door Emile van Aelst

Er komen met Sinterklaas en Kerst in zicht voor veel mensen weer dure weken aan. Elke ouder wil zijn kind graag cadeautjes geven in deze feestmaand. Speelgoed kan eigenlijk twee nadelen hebben, allereerst het is vaak behoorlijk prijzig en dat speelgoed dat met een uitroepteken bovenaan het verlanglijstje stond, verdwijnt vaak al snel in de kast omdat er nooit meer mee gespeeld wordt.  Een paar jaar geleden begon speeltuin Stevenshof met het innemen en uitdelen van gebruikte puzzels.

Er werden steeds meer puzzels ingeleverd en of geruild. Zo komt er bijna elke week een mevrouw die een paar puzzels haalt voor een negentigjarige man, die dolgraag puzzelt verteld speeltuinvoorzitter Clemi Frankenhuizen.

Steeds vaker vroegen bezoekers of ze ook gebruikt speelgoed achter konden laten bij  de speeltuin. Dat was op zich enorm welkom om te gebruiken bij kinderactiviteiten of op regenachtige middagen. Zo ontstond er een behoorlijke voorraad speelgoed.

Voorzitter Clemi Frankenhuizen, bestuursleden  Jan van Dijk, Bram Duprie en portier Piet Weerheim zagen de berg speelgoed groeien en bedachten een mooi plan voor deze dure weken. Al het speelgoed werd uitgestald in de hal en iedereen kon gratis speelgoed komen afhalen.

 

De hele middag liepen er buurtbewoners en speeltuinleden binnen om leuk speelgoed uit te zoeken voor de kinderen. Er was keus genoeg.

Als oud speeltuinbestuurder keek ik natuurlijk gelijk even rond hoe het er vandaag de dag aan toe gaat in de speeltuin. Leuk dat je nog steeds snoep bij de portier kan kopen.

De tuin zelf houdt het midden  tussen de klassieke en een moderne speeltuin.

Dat houdt in dat er hedendaagse speeltoestellen staan, maar ook de gewone ouderwetse schommel en wip niet vergeten zijn.

Aan het eind van de middag waren alle knuffels en veel spelletjes verdwenen. Ze zeggen wel eens wie geeft die ontvangt ook. Dat klopte want er werd veel opgehaald, maar ook veel gebracht. Daarom besloten Clemi, Piet. Jan en Bram om eerdaags weer een weggeefmiddag te organiseren.

 

Op de website van Speeltuinvereniging Stevenshof laten ze weten wanneer de volgende weggeefmiddag is.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 18 november 2021 - 7:08

Ouderwets een schommel? Bij Y op school hebben ze een nieuwerwetse speeltuin. Verzoek vanuit de kinderen.. een schommel…

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 18 november 2021 - 8:09

Wat een leuk initiatief van deze speeltuin. En dat wordt vanzelf weer aangevuld.

Reply
Suskeblogt 18 november 2021 - 13:33

Een heel mooi initiatief. Zo hebben alle kinderen speelgoed, al dan niet van de sint.

Reply
rietepietz 18 november 2021 - 14:53

Dat is iets dat navolging verdient. Vooral voor heel jonge kinderen is er veel duur speelgoed waar ze al snel te groot voor worden. Heel mooi om daar een tweede leven aan te geven.

Reply
Nicky 20 november 2021 - 12:14

Da’s een mooi initiatief!

Reply

Plaats een reactie