Home Corona Waanzinnig sterk optreden van de New Kiers Group bij Jazz on Sunday

Waanzinnig sterk optreden van de New Kiers Group bij Jazz on Sunday

door Emile van Aelst

Saxofonist Wouter Kiers houdt van vernieuwing en veranderingen in zijn muziek. De laatste jaren heeft hij regelmatig met andere muzikanten gespeeld en elke keer waren het enorm goede bands. Schijnbaar heeft hij een neus, of beter gezegd gehoor om goede muzikanten om zich heen te verzamelen. Gistermiddag trad Wouter Kiers bij Jazz on Sunday voor het eerst in Leiden op met zijn nieuwe band de New Kiers Group.

Al na een paar nummers had iedereen door dat hier weer een schitterende band stond te spelen. Natuurlijk veel Kiers, maar ook opvallend veel ruimte voor de andere muzikanten met onder andere ook een paar slepende blues nummers.

Geweldige solo’s van gitarist Sonny Ray en ook bassist Kjelt Ostendorf wist een paar goede bassolo’s neer te zetten.

Drummers komen, op foto’s, vaak niet echt in beeld. Om toch goed in beeld te komen liet ook drummer Boris Weijers regelmatig van zich horen.

Dat alles afgewisseld met veel mooi en sterk saxofoonwerk van Wouter Kiers zelf maakte het een uniek optreden.

Jazz on Sunday bestaat al ruim veertig jaar en draait op een paar sponsors en leden. Het is dat Jazz on Sunday zo’n goede naam heeft en daardoor bands voor echt een schijntje willen optreden. Eigenlijk kan dat niet meer vandaag de dag en misschien moet Jazz on Sunday wel overgaan tot het heffen van toegang. Tot nog toe waren ruim 40 jaar alle concerten gratis toegankelijk. Het bestuur gaat hard nadenken hoe verder in de toekomst, maar als je regelmatig naar de concerten komt zou een donatie niet verkeerd zijn, want de pot is bijna leeg.

Het was wel heel jammer dat door coronabeperkingen iedereen moest blijven zitten op aangewezen plekken. Als ik dan toch bezig ben over Jazz on Sunday, het zou ook leuk zijn als er eens wat jonger publiek bij komt. Niet dat de oudere jongeren verkeerd zijn, maar het is toch leuker als het iets meer gemengd is en aan het programma of bands ligt het niet.

Ik was van plan niet teveel te fotograferen en dat is aardig gelukt, maar ik was ook van plan niet teveel te filmen en dat is niet gelukt. Ik was regelmatig zo gegrepen door de muziek, dat ik gewoon vergat te stoppen met filmen. Een filmpje van 38 minuten lijkt heel lang, maar voor wie van rock, funk en blues houdt had het volgens mij veel langer mogen duren. Gewoon lekker afdraaien op tv en genieten.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 15 november 2021 - 22:48

Ik zou zeggen, ik hoor ze hier…. maar dat klopt ook omdat ik het filmpje heb aangeklikt.

Love As Always
Dimario

Reply
Ron middelkoop 16 november 2021 - 0:18

Ben oud

Reply
Sjoerd 16 november 2021 - 8:08

Ik zag ook een paar bejaarden ouderen, gekker moeten we het niet maken. Ik ben op de achtergrond aan het luisteren en kan dit wel waarderen. Ik denk dat de jeugd hier niet aan toe is. Die is met andere muziek groot geworden.

Reply
rietepietz 16 november 2021 - 11:35

Het voordeel is natuurlijk dat het zonder jongeren niet ál te druk wordt, gewoon knus zo.

Reply
Hans 17 november 2021 - 11:33

Jazz is waar je van moet houden, maar dat geld voor elke muziek soort.
Jammer dat men zo slecht luistert naar het optreden, tijdens de rustige sessie hoor je meer praten dan muziek.
Dan is de zaal ingaan de enige oplossing om mensen te laten luisteren. Hans

Reply
Nicky 19 november 2021 - 23:02

Wel mooi dat het (tot nu toe) gratis is. Misschien moeten ze gewoon een grote spaarpot bij de ingang zetten. Ik weet zeker dat de liefhebbers er wel iets voor over hebben.

Reply

Plaats een reactie