Home Centrum Vanaf maandag Sinterklaas Nieuws Leiden op TV. Breaking News, extra stoomboot met cadeautjes voor kinderen Willem-Alexander Kinderziekenhuis al aangekomen

Vanaf maandag Sinterklaas Nieuws Leiden op TV. Breaking News, extra stoomboot met cadeautjes voor kinderen Willem-Alexander Kinderziekenhuis al aangekomen

door Emile van Aelst

Er breken weer spannende tijden aan voor alle kinderen in Nederland, gaat Sinterklaas zaterdag wel of niet aankomen. Gelukkig gaat vanaf maandag Anneleen Lucas-Remijn ons proberen op de hoogte houden. Wat betreft Anneleen is alles check voor maandag.

Hier is dan misschien alles check, maar denken ze er daar in Spanje ook zo over en zijn ze eigenlijk al onderweg. Ik heb het even gecheckt.

Nou dat ziet er gelukkig goed uit, Hoofdpiet weet dat er een journaal komt en vaart richting Leiden. Voordat Sinterklaas aankomt in Leiden wilde Huispiet vast weten of het Huis van Sinterklaas wel goed schoon is. Ze is stilletjes vooruit gereisd om te kijken, ik kwam haar ’s nachts tegen toen ze een wandeling maakte door Leiden.

Ze zuchtte en zei, je kon door de ramen niet eens meer naar van buiten naar binnen kijken en toen ik binnen kwam was het al niet beter, want ik kon ook niet van binnen naar buiten kijken. Of het allemaal nog op tijd schoon is vertelde ze niet, maar ze had wel een tip.

Maar er was ook nog breaking news. Nico Rijsbergen, die verdacht veel op de Sleutelpiet lijkt, kreeg een brief of hij iets op wilde halen in de haven. Het had te maken met een extra pakjesboot die vooruit gekomen was met pakjes voor de kinderen in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Volgens mij had de hele bemanning van de extra pakjesboot de brief ondertekend, want er stond onder Jumbopiet, Pluspiet, John Toy Piet en Happy Horsepiet, die laatste zal wel een knuffelpiet zijn.  Zaterdagmorgen ging Nico de pakjes afleveren bij het WAKZ. Chef de clinque Robin Bertels en Klinisch ondersteunend medewerker Bianca Meijer namen de cadeautjes in ontvangst.

Het waren zoveel cadeautjes dat Bianca haar man Dick ook maar even kwam helpen om alles in rolcontainers te stapelen.

Er bleven dozen uit de auto van Sleutelpiet, pfff sorry Nico komen. Volgens mij zijn het echt tweelingen, ik zal het zaterdag bij de intocht eens vragen of Sleutelpiet toevallig een tweelingbroer in Nederland heeft.

Er zat van alles tussen voor groot en klein.

De kinderen kunnen zich voorbereiden op het WK voetbal 2022, de spelersbus kunnen ze alvast bouwen.

Ook genoeg te lezen of voor te lezen voor de kindertjes in het WAKZ.

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is heel blij dat Sinterklaas gelukkig ook aan de zieke kindertjes heeft gedacht.

Tot zover het breaking news, alhoewel je weet maar nooit wat voor breaking news Anneleen deze week misschien gaat brengen bij het Sinterklaas Nieuws Leiden.

Sinterklaas Nieuws Leiden elke maandag, woensdag en vrijdag rondom half vijf op Sleutelstad TV ( Ziggo kanaal 46 en KPN 1421 in de regio) Zaterdag 13 november live vanaf 11.45 uur de Intocht op Sleutelstad TV. Alle afleveringen zijn ook terug te kijken op het you tube kanaal van Sleutelstad.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 7 november 2021 - 23:36

Goed dat er voor sommige kinderen al wat extra is.

Love As always
dimario

Reply
Sjoerd 8 november 2021 - 8:08

Je gunt geen enkel kind om ziek te zijn. Een erg mooie aktie…

Reply
rietepietz 8 november 2021 - 17:34

Ik hoop dan maar dat de boel zó vuil was dat de Pieten er ook flink wat vegen van meegekregen hebben en door de drukte geen tijd hebben zich schoon te maken. helemaal niet erg als hun gezichten nog zwart zijn als ze hier aankomen. 😉

Reply
bas 8 november 2021 - 18:06

geweldig dat dit gedaan word

Reply
Hans 8 november 2021 - 22:43

Oh kom er eens kijken, wat er in Leiden gebeurd.
Alles al geregeld wat het leven van kinderen kleurt.
Hier wordt een mens blij van. Hans

Reply
Nicky 9 november 2021 - 23:27

Ach, wat mooi. Maar ik had eigenlijk niet anders verwacht van de Sint.

Reply

Plaats een reactie