Home Centrum Voorbereidingen Sinterklaasjournaal Leiden in volle gang, een 10 plus blog

Voorbereidingen Sinterklaasjournaal Leiden in volle gang, een 10 plus blog

door Emile van Aelst

Deze blog is niet voor kleine kindertjes maar voor, laten we het veilig stellen 10+ 🙂 Naast het landelijke Sinterklaasjournaal komt er dit jaar ook een Leids Sinterklaas Journaal. Vanaf 8 november is tot en met 5 december elke maandag, woensdag en vrijdag een Sinterklaas Journaal op Sleutelstad TV. De intocht wordt uiteraard live uitgezonden op zaterdag 13 november vanaf 11.45 uur. De uitzendingen zijn naderhand ook terug te kijken op you tube. Vorig weekend werd er al drie dagen gefilmd bij Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest zoals onder deze link te lezen en ik schreef ook al dat de kinderen in het Spaanse La Carihuela nu al hun schoen mogen zetten.  Komende week wordt er ook nog op diverse plekken in de stad gefilmd. Gisteravond werd de presentatie van de twaalf journaals opgenomen in de tv studio van Sleutelstad.

Een behoorlijke klus om de studio helemaal in Sinterklaassfeer te maken. Tot op het laatste moment werden er nog details aangepast door Monica, Jeffrey en Martijn.

Ondanks dat Anneleen jarenlange ervaring heeft bij Musicalgezelschap Otis, vond ze het presenteren van het Sinterklaasjournaal best wel een dingetje.

Is ook wel heel iets anders als je achter de tafel zit en op een paar meter afstand staan regisseurs, technici en nog wat kijkers.

Twaalf opnames op een avond is best wel erg veel, maar zoals Sinterklaas ook altijd zegt, het komt goed’.

Nou alles klaar dan kunnen we gaan draaien.

De presentatie van twaalf afleveringen opnemen is ook twaalf keer andere kleren aan. Anneleen had zelfs twaalf verschillende Sinterklaasoorbellen gemaakt.

Aflevering twee zit er op, cut door naar nummer drie 🙂

Hij is binnen, ja hoor echt waar, een speciale Sinterklaas plopkap voor Leidse Glibber 🙂

Als Martijn zo kijkt, vind ik hem eigenlijk heel erg lijken op Piet Martino.

We gaan verder naar de volgende dag en dus weer een andere outfit aan.

Ik ben niet de hele avond gebleven, maar het is gelukt alles op te nemen. Het werd wel een latertje. Knap hoor om alle teksten voor twaalf afleveringen er in te stampen en op een avond er uit te gooien.

Na deze outfit vond ik het best en ging er vandoor.

Het resultaat is vanaf 8 november te zien op Sleutelstad TV ( in de regio Ziggo kanaal 46 en KPN 1421) en na de uitzending ook op You Tube.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 29 oktober 2021 - 6:56

Ehhhhh, 10+ was misschien toch nog te laag.. ik dacht namelijk dat .. nou ja, laat maar. 😉

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 29 oktober 2021 - 9:05

Dat beseft niemand dat daar zoveel mensen bij betrokken zijn. Je ziet er maar een…

Reply
Nicky 29 oktober 2021 - 16:26

Aan het eind van de avond ben je er dan ook wel helemaal klaar mee, volgens mij. Maar wel heel leuk! Het is zo’n spannende tijd voor die kleintjes!

Reply
rietepietz 29 oktober 2021 - 18:00

Een heleboel werk voor iets dat waarschijnlijk toch weer niet helemáál echt is zoals het moet zijn, al doen ze nog zo hun best.

Reply
Hans 30 oktober 2021 - 22:45

Goed dat lokaal er aandacht is voor de Sint en Piet, de kinderen hun hartjes kloppen vol verwachting. Hans

Reply

Plaats een reactie