Home Leiden Drukte in Spaans Sinterklaaskasteel voor vertrek naar Nederland

Drukte in Spaans Sinterklaaskasteel voor vertrek naar Nederland

door Emile van Aelst

Gisteren schreef ik al dat ik tijdens mijn vakantie in Spanje het kasteel van Sinterklaas gevonden heb. Ik ging even op bezoek om te vragen hoe het zat dat kindertjes in La Carihuela nu al hun schoen mogen zetten, maar daarna keek ik natuurlijk even op mijn gemak rond in het kasteel en kwam zelfs in de werkkamer van Sinterklaas.

Ik wist dat het kasteel van Sinterklaas even buiten La Carihuela lag en ben gewoon een paar dagen gaan zoeken. Opeens zag ik een kasteel en dacht ‘ja dit is het dat kan niet missen’.

Voor ik naar binnen durfde te gaan heb ik eerst een tijdje vanachter de struiken gekeken of ik wel het goede kasteel had. Ik zag zoveel Pietjes in en uit lopen dat het echt het huis van Sinterklaas moest zijn. Huispiet, Magic Piet, Sleutelpiet allemaal zag ik ze rondlopen.

Maar ja zou Sinterklaas wel thuis zijn. Dat antwoord kreeg ik heel snel want opeens zag ik hem bij het raam staan.

Ik ging naar binnen en kwam eerst terecht in de kantine van de Pietjes.

Ik liep naar boven en nam een kijkje in het kasteel. Pffffffffff ik denk dat ik mijn verlanglijstje maar aan ga passen er staan veel meer cadeautjes dan er op verlanglijstjes passen.

Zelfs de trappen stonden vol met cadeautjes.

Misschien moeten we als dank eens gaan nadenken aan een nationaal cadeau voor Sinterklaas. Misschien zou een leesbril een idee zijn, want het grote boek en de letters er in worden nu wel heel erg groot.

Dag Huispiet wat doe je. Ik zit even uit te rusten, voordat Sinterklaas naar Nederland vertrekt moet het hele kasteel schoon zijn, dus heb ik alle Pieten corvee gegeven.

Nou dat zag ik, zelfs Hoofdpiet stond te poetsen, maar of hij er blij mee was dat betwijfel ik.

De Pieten hadden me gezien en wilden even dag zeggen of zou het voor de foto zijn. Ook Magic Piet en zijn maatje zijn er klaar voor om naar Nederland te gaan.

Sinterklaas gaat wel met zijn tijd mee hoor. Tegenwoordig komt alles op social media en tv en ook hier liep een filmploeg rond. Ik heb even nagevraagd, het bleek een Leidse filmploeg van Sleutelstad TV te zijn die naar Spanje afgereisd was om de voorbereidingen voor het vertrek naar Nederland te filmen.

Zo fijn om iedereen weer te zien, zoals bijvoorbeeld de Checkpiet.

Zelfs als ik een foto met de Muziekpiet maak dan staat hij op de achtergrond nog te checken.

Er werd echt hard gewerkt om alles klaar te krijgen voor het vertrek naar Nederland, maar ze zijn nog lang niet klaar. Ik hoop dan ook dat ze op tijd vertrekken. Sinterklaas lijkt zich nergens zorgen om te maken en ging zelfs nog rustig met alle Pietjes op de foto zoals in de fotoslideshow onderaan te zien is.

Zelfs Huispiet nam even de tijd voor een foto, ik ga mij echt zorgen maken of het allemaal goed gaat komen.

Van poseren wordt je zeker moe, want even later hielden ze pauze voor de deur.

Ik dacht ik zal ze niet langer van hun werk afhouden en vertrok weer. Sinterklaas zwaaide me vrolijk uit en riep nog ’tot op de boot bij Leiden’ als ik aankom op 13 november.

Sleutelpiet kwam aanhollen en riep, ‘Glibber je mag het hek dicht doen hoor, ik heb de sleutel’.

Als het allemaal meezit, wat ik betwijfel, dan komt Sinterklaas zaterdag 13 november om 12 uur aan op de Beestenmarkt in Leiden. De laatste paar kilometer vaar ik mee omdat ik even buiten Leiden aan boord stap, dus dat gaat wel goed. Alleen die ruim 2.500 kilometer daarvoor kan een klein risico zijn 🙂

Volg vanaf maandag 8 november Sint en de Pieten in hun eigen Leidse Sinterklaasjournaal. Je ziet Sinterklaas Nieuws Leiden iedere maandag, woensdag, vrijdag rond 16.30 uur op Sleutelstad TV (Ziggo 46 en KPN 1421) ook live op internet. Mocht je de aflevering hebben gemist dan kan je de aflevering terugkijken op YouTube.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 19 oktober 2021 - 6:41

Je hebt me helemaal overtuigd. Kan ik die huispiet ook vragen voor Sinterklaas?

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 19 oktober 2021 - 8:37

Dat huispietje ziet er echt niet vermoeid uit, die laat anderen het werk doen…

Reply
rietepietz 19 oktober 2021 - 18:36

Misschien dat een deel van de Pieten met het vliegtuig na reizen, dan kunnen ze nog even lekker in de zon liggen en wat bij bruinen.

Reply
Nicky 20 oktober 2021 - 22:42

Ik weet het niet, hoor. Ik houd mijn hart vast. Er gaat altijd wel íets mis. Kun je niet beter helemaal mee reizen? Ik ben bang dat ze onderweg mijn cadeautjes verliezen…

Reply

Plaats een reactie