Home vakantie Een weekje La Carihuela was weer helemaal top

Een weekje La Carihuela was weer helemaal top

door Emile van Aelst

Was weer een heerlijk weekje in La Carihuela, alleen maar genoten en zonder camera op stap geweest.  Nu zullen de meeste denken nou we hebben toch aardig wat filmpjes op facebook gezien en ook hieronder staat een fotoslideshow, maar met je telefoon dat noem ik geen fotograferen 🙂

Ik was ook niet echt van plan nog een tweede blog te maken, maar ja heb nog zoveel leuke dingen over dat ik er toch nog maar iets op zet.

12 Oktober was een Nationale feestdag en kon je duidelijk merken dat alle Spanjaarden vrij waren, op de horeca na.

In La Carihuela is het zo te zien altijd feest en is iedereen goed gemutst.

Over feest gesproken, ik kende het nummer niet en al helemaal de act die erbij hoort niet, maar het is wel het toppunt van vrolijkheid.

Wij zijn natuurlijk als Leidenaren ook knap chauvinistisch. Op het moment dat ‘Ik wil zwemmen in Bacardi Lemon’ van de Leidse Mart Hoogkamer gedraaid wordt zingen we met een tent vol Leidenaren natuurlijk zo enthousiast mee alsof we het zelf geschreven hebben 🙂

Even lunchen bij Brasserie Beense.

Mel heb je ook iets van ijskoffie of zo. Nee dat heb ik niet, maar ik maak wel iets voor je. Dat kan je aan Casper en Mel overlaten 🙂

Uiteraard ook weer een paar keer gegeten bij Adrie en Fatima in Het Kleine Regthuys.

Tegenwoordig staat Fatima ook gedeeltelijk in de keuken, maar duidelijk dat Adrie nog steeds de grootte van de porties bepaald. Pfffff wat een hoeveelheid, je kan natuurlijk vragen om een doggybag, maar om de hele avond met een rolkoffertje op stap te gaan is ook niets.

Je auto parkeren in La Carihuela is een kunst op zich, maar voor de scoots zijn er genoeg parkeerplaatsen.

Niet dat alle bestellingen voor de deur worden gezet, maar als het even niet anders kan is het ook geen probleem. Bij ons zou alles in vijf minuten verdwenen zijn. Terwijl ik zat te eten kreeg een appje van Rien, er zit bezoek voor je aan de bar. Zo dat was een behoorlijke tijd geleden dat Elma en Henk Buls heb gezien. Oudere Leidenaren weten waarschijnlijk nog dat ze vroeger café Tivolie op de Steenstraat hadden. Ze zijn op vakantie in Torremolinos en dachten we lopen even naar La Carihuela en zoeken Emile even op.

Tijdens de kermis in La Fuengirola zaten de terrassen overvol en was er geen stoel meer te krijgen. Tenzij je een beetje extra moeite deed.

Torremolinos ligt om de hoek van de boulevard, dus ook maar even naartoe gewandeld.

Met een kwartiertje lopen zit je in het centrum, alhoewel dat voor sommige toch net een stukje te ver was zo te zien.

De boodschappen deden we natuurlijk bij Dries en Anita van Het Kruideniertje. Morgen of overmorgen kom ik daar nog even in een aparte blog op terug met leuk nieuws voor de kinderen.

Het was weer een heerlijke week in La Carihuela en ben weer opgeladen om de winter door te komen, maar kijk nu al uit naar april als ik kom om de winter te vergeten. Ennuhhh als Heineken nog geen vilt heeft geregeld dan neem ik vilt mee Rien.

In de fotoslideshow/filmpje nog wat sfeerbeelden van een geweldige week.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 17 oktober 2021 - 1:14

Haha, wilde vrouwen onder de bar, moest jij ook op je knietjes Emil?
Begrijp dat je deze log wilde schrijven.
Zeker als men bier voor de deur zet, hoef je er hier niet eens op te wachten dat het is gepikt.
Je hebt het leuk gehad. Hans

Reply
Sjoerd 17 oktober 2021 - 8:08

Vroeger zou ik het een Zwitserleven gevoel noemen, nu denk ik aan la, la,la Leiden… Na Jochem in de wolken over Zuid Limburg kan hij hier ook niet meer stuk. Dat moet je echt gaan zien… https://www.npostart.nl/jochem-in-de-wolken/15-10-2021/VPWON_1332679

Reply
Het kruideniertje 17 oktober 2021 - 13:10

Leuke foto’s van een mooi maar vooral gezellig carihuela , tot ziens want als je hier eenmaal geweest bent raak je er aan verslaafd

Reply
rietepietz 17 oktober 2021 - 18:35

Welkom terug, weer helemaal opgeladen na een heerlijke week (relatieve) rust .

Reply
די מריו 17 oktober 2021 - 20:39

Ik zie zoveel zon, dat ik de foto’s even groot in beeld heb gemaakt. Ik voelde de warmte gewoon de woonkamer in te stromen.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 18 oktober 2021 - 20:20

Volgens mij is het gewoon een Leidse kolonie daar! Fijn dat je het zo lekker naar je zin hebt gehad.

Reply

Plaats een reactie