Home 3 October/Leids Ontzet Het was 2, 3 en 4 oktober feest in de Plantage en Leiden massaal aan de coronabandjes

Het was 2, 3 en 4 oktober feest in de Plantage en Leiden massaal aan de coronabandjes

door Emile van Aelst

Ik heb natuurlijk al die dagen constant met mijn camera om mijn nek gelopen,  maar hoe lekker is het dan om zelf feest te vieren in een kroeg zonder je camera om je nek. Dat heb ik eigenlijk zowel op 2 als 4 oktober gedaan in Café de Plantage.

De controle op de corona-app verliep, voor zover ik hoorde, vrijwel zonder problemen in Leiden. Wat waarschijnlijk ook meegeholpen heeft waren de polsbandjes die op meerdere plekken in Leiden te krijgen waren.

Hiermee kon je alle horeca binnen de Singels in en na een paar dagen lekker fleurig om je pols 🙂

Ik denk dat het een goed en duidelijk systeem is geweest en bij een feest waar ongeveer 150.000 mensen op de been zijn geen overbodige luxe.

Zaterdagavond ging ik even kijken bij Bob Color in Café de Plantage.

Net zoals  bij bijna elke Leidenaar was het een kwestie als je binnen bent en je hebt naar je zin vooral blijven want buiten stortte het zaterdagavond. En naar mijn zin had ik het, dus hoef verder niets uit te leggen 🙂

De grote optocht kijken we al een paar jaar ook bij de Plantage, maar ja dit jaar was er geen optocht. Wat moet je dan vanaf een uur of twee als de Plantage in je systeem zit. Geen probleem gewoon het “Geen Optocht Feest” vieren.  Iemand kwam zaterdag op het idee om een springkussen neer te zetten, daar vermaak je de kinderen ook mee als er geen optocht is.

Er was weer gezorgd voor meer dan voldoende haring, dus ook dat was geen probleem.

Of je nu drinkt of werkt, een harinkje gaat er altijd in.

Als de kinderen naar het naar hun zin hebben dan genieten de ouders ook.

Bob Color begon zijn optreden met een korte kinderdisco 🙂

Daarom was het voor alle leeftijden een lekker sfeertje bij de Plantage.

Na een uurtje hield ik het fotograferen voor gezien en ging lekker zelf ook genieten van een heerlijk feest.

Eerlijk gezegd wilde ik nog wel live met mijn telefoon, maar facebook lag eruit 🙂 Eigenlijk wel heerlijk een middagje onbekommerd feest vieren. Dat moet je vaker doen, nou dat is geen punt morgenochtend vertrek ik naar La Carihuela om te controleren of die Spanjaarden echt Leiden verlaten hebben en een weekje lekker aan de bar te hangen, lekker te eten, een beetje te zwemmen,  kortom gewoon genieten.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 7 oktober 2021 - 6:57

Komen ze die haring ook naar mijn werk brengen? Dat zou handig zijn.

Goede vakantie, geniet ervan.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 7 oktober 2021 - 7:42

Ik wens je na al deze dagen een fijne vakantie toe. Je zal er best aan toe wezen.

Reply
rietepietz 7 oktober 2021 - 11:36

Polsbandje of niet, in zón menigte ga ik me binnen toch niet begeven. Maar in ieder geval veel plezier in Spanje.

Reply
Hans 7 oktober 2021 - 20:53

Begrijpelijk Emile dat je dagelijks van de partij wilde zijn.
Het is nu toch wel iets meer specialer.
Geniet van je vakantie, wens je mooie dagen. Hans

Reply
Nicky 7 oktober 2021 - 22:26

Fijn dat je zelf ook nog even feest heb kunnen vieren. Een hele fijne vakantie toegewenst! Lekker uitrusten, jij!

Reply
bas 11 oktober 2021 - 18:19

wat een sfeertje laat je hier weer zien emiel prachtig man

Reply

Plaats een reactie