Home 3 October/Leids Ontzet 3 Oktober kermis draait op volle toeren en steun het reuzenrad even

3 Oktober kermis draait op volle toeren en steun het reuzenrad even

door Emile van Aelst

Misschien voor mensen van buiten Leiden een rare titel, maar ik leg het even uit. Een van de wagens met gondels voor het reuzenrad reed donderdag tegen een viaduct in Leiden. Hierdoor werden 16 gondels beschadigd en moest de ondernemer in een noodvaart naar Oostenrijk rijden om nieuwe gondels te halen. Een schadepost van 200.000 euro.

De stagelden in Leiden zijn hoog omdat daar het grootste deel van het feest van wordt betaald. Ondanks de hoge staangelden wil elke exploitant graag in Leiden staan want er wordt ook goed verdiend, maar ja als je al begint met 200.000 schade dan krijg je het moeilijk. Vandaar dat vanmorgen bij het Koraal werd opgeroepen de ondernemer te steunen en een extra rondje reuzenrad te doen.

Het zal vandaag nog wel drukker zijn omdat het echte feest vandaag gevierd wordt, maar gisteren was er ook al bijna geen doorkomen aan. Heerlijk weer die ouderwetse drukte.

Natuurlijk ook zoals elk jaar erg druk bij het Spel der Spelen, als het aan Leidenaren ligt, de Kamelenrace. En al jaren lang de zelfde zin “de ballle vahst”.

Ik zet hem er toch even tussen omdat ik het zo’n lieve foto vind, mocht het stel dit lezen, stuur een mailtje en ik stuur je de foto op.

Mocht je deze twee tegen komen op de kermis, dan mag je de lange Henk de Jong verwelkomen want hij volgt Kasper de Vries op, die na 39 jaar stopt als Commissielid van het Lunapark. Bedank hem even als je hem ziet.

Het is weer heerlijk genieten op de kermis en op het moment dat ik schrijf schijnt zelfs de zon in Leiden.

Hieronder nog een korte sfeerimpressie in foto en film. ( door de snelheid van het verwerken komt er eerst 7 seconde een beeld my movie dat er niet bij hoort 🙂  )

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 4 oktober 2021 - 11:46

Dat is een behoorlijke schade, maar in neem toch aan dat je hier ook voor verzekerd bent als ondernemer. Maar buiten dat, een extra ronde moet kunnen, want zo snel zijn die verzekeringen niet.

Reply
Sjoerd 4 oktober 2021 - 11:50

Oeps, ik heb ze even geteld, maar dat is onderhand de helft van de gondels, die heb je niet in voorraad liggen…

Reply
די מריו 4 oktober 2021 - 13:55

Ik heb er even goed over nagedacht.. maar het is mij te hoog. Maar als jij er een keertje extra in wilt, dan betaal ik dat wel…. 😉 Veel plezier…… zo hoog is het niet.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 4 oktober 2021 - 18:59

Het is druk genoeg. Als iedereen een extra rondje reuzenrad doet, komt het vast goed.

Reply
rietepietz 4 oktober 2021 - 19:17

Dan maar hopen dat de man van het reuzenrad goed verzekerd is. Maar ja, áls die al zou uitbetalen duurt dat toch te lang om op te wachten en moet hij direct nieuwe kopen.

Reply
Hans 5 oktober 2021 - 22:52

Zo, dat is zeker een flinke finaciele klap en dan ook nog boven op de klap van corona.
Gelukkig genieten de mensen wel weer volop. Hans

Reply

Plaats een reactie