Home Centrum Hoofdpiet, Sleutelpiet en Muziekpiet kwamen langs bij Sleutelstad met goede berichten

Hoofdpiet, Sleutelpiet en Muziekpiet kwamen langs bij Sleutelstad met goede berichten

door Emile van Aelst

Volgens mij beginnen na een jaartje overslaan vanwege corona de Pieten zich behoorlijk te vervelen in Spanje. Een paar weken geleden waren ze even in Leiden om een filmpje met Piet Martino op te nemen en nu waren ze weer in Leiden omdat ze een paar goede mededelingen hadden. Om vijf uur stonden ze plotseling in het kantoor van Sleutelstad.

Presentator Cor van der Velden is natuurlijk ook niet gek en zei direct ja toen de Hoofdpiet vroeg of ze iets op radio en televisie mochten vertellen. Een nee kan je natuurlijk cadeautjes kosten, niet dat het uit zou moeten maken, maar zekerheid voor alles dacht Cor.

Tien minuten later waren ze al op radio en tv.

Ze hadden inderdaad veel en alleen maar goed nieuws. De Stoomboot is helemaal schoongemaakt en de Pieten zijn al bezig de eerste pakjes aan boord te brengen. Sinterklaas hoopt op 13 november met de stoomboot aan te komen bij de Beestenmarkt in Leiden.

Hoofdpiet had nog meer groot nieuws. Vanaf 8 november komt er een speciaal Sinterklaasjournaal voor de Leidse kinderen. Elke maandag, woensdag en vrijdag wordt het uitgezonden met als afsluiting een groot Sinterklaasfeest op 5 december en dat allemaal bij u op televisie meneer Cor. Oh leuk ik kan het dus thuis ook zien zei Cor verheugd. Nee meneer Cor u snapt er niets van, we gaan het uitzenden bij u op Sleutelstad en dan kan de hele regio het zien.

En ik heb nog meer nieuws. De Plaatjespieten gaan ook de aankomst en het laatste stuk op de stoomboot live uitzenden op Sleutelstad.

In de andere studio zat Sleutelpiet die verzekerde dat hij alle sleutels goed uitgezocht had en nu dus weer overal in kan, tenzij het niet lukt.

Iets zegt mij dat ik me toch een beetje zorgen moet maken of alles wel goed komt. In de Hoofdpiet heb ik wel vertrouwen, maar Sleutelpiet en Muziekpiet kunnen nog wel eens te enthousiast zijn en er een rommeltje van maken. Wie het interview hieronder ziet zal begrijpen wat ik bedoel 🙂 Ze maakten Cor van der Velden zo gek dat hij spontaan het verkeerde kanaal van Sleutelstad noemde, ik zal het nog maar even zeggen op Ziggo kanaal 46 en op KPN 1421 dat is vanaf Nederland 1 eentje terug.

Hoofdpiet kan nog wel wat extra hulpjes gebruiken bij de intocht en in het Huis van Sinterklaas, wie daar meer over wil weten moet even een mailtje sturen naar info@sinterklaasintochtleiden.nl

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 16 september 2021 - 8:03

Deze pieten komen duidelijk al jaren in Leiden zo aan het accent te horen.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 16 september 2021 - 18:32

Laat je niets wijs maken, dit zijn “bleek Pieten”, die komen helemaal niet uit Spanje.

Reply
Lieke 16 september 2021 - 19:31

En ik vond ze al zo snel met die pepernoten! Maar nu dus alweer pieten gesignaleerd.. ik ga de kerstspullen vast van zolder halen 😜

Reply
Nicky 18 september 2021 - 20:41

Inderdaad; als dat maar goed gaat. Het is nog nooit foutloos verlopen, geloof ik.

Reply

Plaats een reactie