Home Cultuur De Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal nam samen met Cultureel en Stadspartners Leiden afscheid van directeur Nanette Ris

De Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal nam samen met Cultureel en Stadspartners Leiden afscheid van directeur Nanette Ris

door Emile van Aelst

Vorige week nam Nanette Ris na ruim zes jaar afscheid als directeur van de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal. Op 1 september droeg ze symbolisch de sleutel over aan haar opvolger Irene Pronk.

Vrijdagmiddag namen in de Stadsgehoorzaal de cultuursector en de stadspartners afscheid van Nanette. De gasten werden verwelkomt door Monique Aalbers, manager programma, marketing & kaartverkoop samen met Gerbert van Aken, manager sales & hospitality.

Binnen werden de gasten ontvangen met een drankje voordat ze de grote zaal ingingen voor het afscheidsprogramma.

Iedereen wilde natuurlijk ook even kennismaken met de nieuwe directeur Irene Pronk (l) .

Vrijwel de hele Leidse cultuursector, stadspartners en toeleveranciers waren aanwezig.

Prokwadraat, PS Theater, Theater Inns Blau, Bioscopen Leiden iedereen was aanwezig en ook voormalig cultuur makelaar Mirjam Flik was naar Leiden gekomen.

Het programma werd gepresenteerd door Monique Aalbers en Gerbert van Aken.

Op聽 het toneel was duidelijk te zien waar- en om wie het ging.

Na een videoboodschap van burgemeester Henri Lenferink kwam wethouder Yvonne van Delft als eerste het podium op. Zij prees het werk van Nanette en haalde enkele anekdotes op waaronder de keer dat ze samen kerstliedjes hebben gezongen. Of het echt een succes was betwijfelde Yvonne, want ze zijn nooit gevraagd nog een keer samen te zingen.

Erna Kortlang, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, prees ook het werk van Nanette en benadrukte hoeveel werk Nanette heeft gestoken om de verbinding in Leiden tussen stad en theater te maken en hoe goed dat gelukt is.

Als dank voor haar werk en om Leiden en de Aalmarkt niet te vergeten, kreeg ze een oude gravure van de Aalmarkt.

Het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland is een vaste gebruiker van de Stadsgehoorzaal. Om afscheid te nemen speelden ze een korte sketch over het afscheid van Nanette.

Ze hadden ook een knipoog naar de Leidse politiek.

De leerlingen acteren niet alleen, ze leren ook zingen en dansen. ( in het filmpje onderaan een voorbeeld daarvan )

Dit is echt knap, deze leerling is visueel beperkt maar danst wel de sterren van de hemel.

De volgende spreker was Frieke Hurkmans, directeur-bestuurder van de 900 jarige Pieterskerk. Ze vertelde dat Nanette en zij elkaar al bijna hun hele werkzame leven in de theaterwereld tegen zijn gekomen in diverse plaatsen in Nederland.

Erwin Roodhart kon wegens een bruiloft niet aanwezig zijn, maar had behalve alle complimenten voor Nanette ook een verzoek aan de gasten.

Willen jullie allemaal opstaan en Nanette een groot applaus geven. Het programma zat strak in elkaar, maar liep hierdoor terecht toch enkele minuten uit 馃檪

Hierna boden centrummanager Gijs Holla, Martijn Bulthuis directeur Leiden Marketing en cultuurmakelaar Guido Marchena een goed gevulde Leidse doos aan.

Een mooi samenwerkingsproject is er tussen de Stadsgehoorzaal en Leidse Geluiden. Elke week zijn er concerten in Van ’t Huis de voormalige foyer van de Stadsgehoorzaal. Leidse Geluiden is door en voor muzikanten.聽 Medeoprichter Sven Rozier, Johan Plomp en Baer Traa gaven een kort optreden.

Nanette staat bij het personeel ook bekend om haar liefde voor planten. Helaas worden er nog wel eens wat planten vergeten. Om het een beetje goed te maken droegen de presentatoren deze fleurige pakken met plantprint en gelukkig heeft de nieuwe directeur Irene Pronk groene vingers. Het laatste woord was uiteraard voor Nanette zelf die terugkeek op een geweldige tijd in Leiden. Ze kwam als interim directeur binnen, maar het beviel wederzijds zo goed dat ze tot haar pensioen is gebleven.

Na alle optredens en toespraken was het hoog tijd om te gaan borrelen, kom op we gaan aan de borrel lachte Nanette.

DJ Fons Delemarre zorgde voor lekkere achtergrondmuziek.

Voor veel mensen was dit weer een van de eerste borrels en je hoorde van iedereen dat ze hier zo aan toe waren.

De leerlingen van het Jeugdtheaterhuis hadden het ook naar hun zin.

Het was een mooi afscheid en een gezellige borrel. Voor Irene Pronk een mooie gelegenheid om in een keer met iedereen kennis te maken.

In de fotoslideshow/filmpje hieronder meer sfeerbeelden van- en uitleg over dit mooie afscheid.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

讚讬 诪专讬讜 11 september 2021 - 7:32

Hopelijk zit alles mee en kan ze mooie dingen doen voor Leiden.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 11 september 2021 - 10:28

Het is natuurlijk ook mooi voor al het personeel dat er al een opvolger is…

Reply
Nicky 12 september 2021 - 20:56

Nou, dat was geen verkeerd feestje! Bij ons krijg je gewoon een etentje en een bos bloemen. 馃槈

Reply

Plaats een reactie